İngiliz Daily Mail Gazetesi, East Oxford bölge sakinlerinin, Müslümanların hoparlörlerden günde üç vakit ezan okunması talebine karşı çıktığını ve bölgede bir 'Müslüman gettosu' oluşmasından endişe duydukarını yazdı.
Gazetede yer alan habere göre, Müslümanların hoparlörlerden günde üç vakit ezan okunması talebine bölge 'Müslüman gettosu'na dönüşür endişesiyle karşı çıkan East Oxford bölge sakinleri, ezan sesinin, Kilise'nin çan sesini bastırmasından kaygılanıyor.
Belediye binasında toplanan bölge halkı, hoporlörlerden günde üç vakit ezan okunmasından duydukları kaygıları, belediye yetkililerine iletti.
East Oxford gibi kalabalık bir kentte hoparlörlerden ezan okunmasının komşuluk ilişkilerine zarar vereceğini belirten bölge sakinlerinden Dr Mark Huckster, "Orta Doğu'da uzun süre yaşadım ve ezan'ın Kilise çanı'nın daha faklı bir şey olduğunu söyleyebilirim. Bence bu gürültü oldukça rahatsız edici ve ayrıca batılılara da çok yabancı" diye ekledi: "Eğer Protestan hristiyanlar aynı şekilde hoporlörlerden günde üç vakit ayin düzenlemek isteseydi, sanırım feryat ederlerdi" şeklinde konuştu.
East Oxford bölge sakinleri, insan hakları, bireysel barış ve özel yaşama alanlarının tehdit altında olduğunu savunuyorlar.
Hürriyet|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...