E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Libya Yine Kan Gölü ÇTIŞMALAR HER YERDE

Kaddafi yanlıları, devrik liderin doğum yeri olan Sirte'de direniyor. 10 muhalif asker, keskin nişancılar tarafından vuruldu. UGK birlikleri de bazı noktalarda geri çekildi

16.10.2011 - 07:57
Libya Yine Kan Gölü

Libya'da devrik lider Muammer Kaddafi taraftarları ile Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) birlikleri arasında Sirte kentinde devam eden sokak çatışmalarında, 10'dan fazla muhalif asker keskin nişancı ateşiyle öldürüldü. Başkent Trablus'ta da Kaddafi taraftarları slogan atarak kontrol noktalarına ateş açtı. Kaddafi iktidarı kaybetmesine karşın, taraftarları Sirte ve Beni Velid'de çatışmaya devam ediyor. Özellikle Sirte kentinde küçük bir alana sıkışan Kaddafi yanlıları ile UGK birlikleri arasındaki çatışmalar sona yaklaştıkça iyice şiddetlendi. Sokak çatışmalarının ardından kentin büyük bölümünü ele geçiren UGK birlikleri, keskin nişancı ateşi nedeniyle çok kayıp verince geri çekildi. Keskin nişancıların yerleştiği binaları tank ve top yardımı ile ateş altına alan birliklerden 10 kişi çatışmalarda öldü.

'HER YER YARALI DOLU'
Kaddafi'nin doğum yeri Sirte'deki çatışmalarda kolundan yaralanan muhalif asker Hasan Hüseyin, yoğun çatışmanın ardından girdikleri yeni bir sokakta şiddetli keskin nişancı ateşiyle karşılaştıklarını anlattı. Buradaki çatışmada kolundan yaralandığını söyleyen Hüseyin, "Çatışma çok şiddetliydi, sokakta çok sayıda yaralı gördüm" dedi. UGK komutanlarından Ebubekir Hedet de 10 yaralı Kaddafi taraftarlarının da hastanelere kaldırılarak tedavi edildiğini anlattı.

BAŞKENTTE DE ÇATIŞMA

Sirte ve Beni Velid'te Kaddafi taraftarları ile çatışan UGK birlikleri yaklaşık iki ay önce ele geçirdikleri başkent Trablus'ta da korku dolu saatler yaşadı. Abu Selim mahallesinde ortaya çıkan 50 kişilik bir grup, Kaddafi lehine slogan atarak UGK birliklerine ateş açtı. Abu Selim'e komşu iki mahallede daha UGK birliklerine karşı atış açıldı. Başkentte çıkan çatışmalarda ikisi Kaddafi taraftarı üç kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi de yaralandı. UGK yönetimine karşı başkentte başlayan bu silahlı eylem ülkede iç savaş korkusunu artırdı. Başkentteki çatışmalar nedeniyle devrik lider Kaddafi'yi suçlayan muhalif asker Abdullah, "Kaddafi dün bir mesaj yayınlayarak taraftarlarının cuma namazından sonra saldırmalarını istedi. Bu çatışmanın sebebi de bu mesajdır" dedi. UGK Trablus güvenlik biriminden Abdulrezak Al Aradi de başkentte bulunan Kaddafi taraftarlarının silahlarını teslim etmelerini aksi takdirde terörist sayılacaklarını açıkladı.

sabah

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
El Kaide'ye 11 Eylül tazminatı
ABD'de 11 Eylül 2001 saldırıları nedeniyle hasar gören binalar ve tamamen ...
İsyan Yayılıyor
17 Eylül’den beri ABD’de “Wall Street’i işgal et” adıyla devam eden kapitalizm ...
Yemen'de Ölü Sayısı 12'ye Yükseldi
Yemen'de güvenlik güçlerinin, başkent Sana'da Devlet Başkanı Ali Abdullah ...
 
Kameraman Kendi Ölümünü Böyle Çekti
ZORDUR HABERCİ OLMAK ZOR..!! Yemen'de aylardır süren iç karışıklıklar ...
Bir Kök, 100 Ağaca Dönüştü
Tayvan'da bir ağacın dallarının uzaması ve toprağa girmesi sonucu 100'den ...
Rum Bakan 2 Türk Erkekle Yakalandı
Rum yönetimi eski maliye bakanı Mihalis Sarris, KKTC'de iki Türkle eşcinsel ...
 
Obama İttifak İçin Diretiyor
Türkiye’nin de İran karşıtı ittifakta yer alması için Beyaz Saray Ankara’ya ...
Fransa'dan Türkiye Özrü
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 1915 olaylarıyla ilgili Erivan'da ...
KKTC'de Tamamen Duygusal Kavga
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun 2 milyon liralık banka hesaplarının ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Gökhan Töre
moskova
sanayi
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Ferit Şahenk
mehmet özkan
tekne
Okan Buruk