E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kuyt futbolu bıraktı 

Hollanda ekibi Feyenoord ile hafta sonunda lig şampiyonluğuna ulaşan eski Fenerbahçeli Kuyt, profesyonel futbol kariyerine son verdi.

17.05.2017 - 21:43
Kuyt futbolu bıraktı

Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) takımlarından Feyenoord'da forma giyen Dirk Kuyt, 19 yıllık profesyonel kariyerini noktaladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Rotterdam ekibinin 18 yıl sonra lig şampiyonluğuna ulaşmasında önemli rol oynayan 36 yaşındaki futbolcu, kariyerini sonlandırdı.

Açıklamada, bundan sonraki yaşamında gereken eğitimlere katılacak Kuyt'ın, kulübün teknik ekibinde görev alacağı ifade edildi.

Profesyonel kariyerine 1998'de ülkesinin Utrecht takımında başlayan Kuyt, 2003'te Feyenoord'a transfer oldu. Hollandalı futbolcu, Rotterdam takımında sergilediği performansla büyük kulüplerin dikkatini çekti ve 2006'da İngiliz ekibi Liverpool'un yolunu tuttu.
Merseyside temsilcisinde forma giydiği 6 sezon boyunca sadece İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu yaşayan Kuyt, 2012'de Fenerbahçe ile anlaştı.

Hollandalı oyuncu, Türkiye kariyerinde saha içindeki ve dışındaki davranışları, ortaya koyduğu performans ve centilmenliğiyle hafızalarda yer etti. 

Kuyt, sarı-lacivertli ekipte oynadığı 3 sezon boyunca birer kez lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı.

Bu süre zarfında Fenerbahçe formasıyla 95'i lig olmak üzere tüm kulvarlarda 130 maça çıkan deneyimli futbolcu, rakip fileleri 37 kez havalandırdı.

2015-2016 sezonu öncesi Feyenoord ile sözleşme imzalayarak ülkesine dönen Kuyt, ilk yılında Hollanda Kupası'nı kazandı. Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Feyenoord, Kuyt'ın da önemli katkısının olduğu 2016-2017'de ise 18 yıl aradan sonra Eredivisie şampiyonluğuna ulaştı.

Kuyt, 104 kez görev yaptığı Hollanda Milli Takımı ile 3 FIFA Dünya Kupası (2006, 2010, 2014) ve 2 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (2008, 2012) sahne aldı.



AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkinci finalist belli oluyor
Bir tarafta sezonu kupasız kapatmak istemeyen F.Bahçe, diğer yanda iddiasını ...
Genç milliler yarı finalde elendi
U-17 Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası yarı final maçında İngiltere'ye ...
Galatasaray transferi duyurdu
Galatasaray voleybol takımı önemli bir transfere imza attı. Sarı kırmızılılar, ...
 
Ataman'dan Aziz Yıldırım'a destek
Geçtiğimiz günlerde yaptığı "Fenerbahçe’yi kıskanıyorum. İdolüm Obradovic" ...
Maç durduruldu
Bursaspor-Beşiktaş maçı yaklaşık 2.5-3 dakika kadar durdu.
Bayer Leverkusen'de deprem
Bu sezon Bundesliga'da beklentilerin gerisinde kalan Bayer Leverkusen'de ...
 
Tuncay Şanlı Edmilson’u izledi
Aziz Yıldırım'ın yeni gözdesi Tuncay Şanlı gelecek sezon Fenerbahçe'de ...
Fenerbahçeli oyuncu dolandırıldı
Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Gregory Van Der Wiel, ortak ticaret ...
Sneijder Gaziantepspor'u yaktı
Ligin 31. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'u, Josue ve Sneijder'in ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
Kasımpaşa
japonya
ygs
hamza hamzaoğlu
TCMB
barcelona
PETROL
ütopya