SP lideri Recai Kutan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kanaltürk televizyonuna aktarılan paralarıyla eski Refah Partisi'nin (RP) kayıp trilyon davasının aynı olduğunu, bu konuda mahkemenin çifte standart uyguladığını söyledi. Millî Görüş lideri Necmettin Erbakan'ı Altınoluk'taki evinde ziyaret etmek için İzmir'e gelen Kutan, Adnan Menderes Havalimanı VIP salonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.
RP İÇİN FARKLI DAVRANILDI
Bir gazetecinin kayıp trilyon davasındaki benzerlikleri sorması üzerine SP Genel Başkanı Kutan, bu konuda Adalet eski Bakanı Şevket Kazan'ın bir kitap yazdığını ve konuyu ayrıntılarıyla anlattığını söyledi. Erbakan'ın yargılanmasıyla RP'nin kapatıldığını belirten Kutan, “Erbakan'ın, daha doğrusu RP'nin yargılanması dolayısıyla Sayın Erbakan'ın da bu arada ceza alması, gerçek anlamda bir hukuk problemidir. Şimdi Erbakan için iki yıllık hapis cezası verildi. Avukatlar ısrarla şunu ifade etti: RP'nin hesaplarını inceleme yetkisi sadece Anayasa Mahkemesi'nindir. Yani Maliye'nin rapor hazırlayıp savcılığa intikal ettirmesi yanlıştır. Dinlemediler. Konu mahkemeye intikal etti ve bu istikamette bir karar çıktı” dedi.
Hakimin, evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle Necmettin Erbakan'a 2 yıl hapis cezası verdiğini hatırlatan Kutan, karar verilirken mahkemedeki durumu gözönüne alınarak cezanın 2 yıl 4 aya çıkarıldığını, böylece cezanın paraya çevrilemediğini ya da ertelenemediğini kaydetti. Recai Kutan, “Şimdi buna benzer bir durum, aynen CHP için geçerli oldu. Şimdi gerçek anlamda hukukçular ne diyor? 'Onların hesaplarını inceleme Anayasa Mahkemesi'nin işi'. Doğrudur fakat o zaman da böyle değil miydi?” diye sordu.