Japonya’da meydana gelen tsunami felaketinden sonra sembol haline gelen fotoğraftaki kadının sırrı ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesi, kırmızı botları yanında, yere oturmuş ve felakette kaybettiklerine ağlayan genç kadının izini bulup tüm dünyadaki gazetelerin birinci sayfasına çıkan fotoğrafın kahramanıyla konuştu. Gazete muhabiri, felaketin simgesi olan kadına tsunami bölgesindeki sığınaklara bıraktığı ilanlar sayesinde ulaştı.
11 köpeği kayık!
Facianın sembolü Akane Ito (28), Japonya’nın kuzeyinde bulunan Natori kentinde yaşıyor ve bir gece kulübünde garsonluk yapıyor. Tsunamiden önce, inşaat işçisi erkek arkadaşı, onun annesi ve tam 13 köpeğiyle aynı evde kalan Ito, çekilen fotoğrafta kaybolan köpeklerine ağladığını söylüyor. Ito felaket gününü, “11 Mart tarihinde evimin üst katında köpeklerimle birlikte televizyon izliyordum. Aniden depremi hissettik. Sonra elektrik ve suyun kesilmesi dışında bir problem yaşanmadı. Televizyon da kapandığı için meydana gelecek tsunamiden haberimiz olmadı. Birkaç yıl önce yaşanan deprem sonrasında sadece 10 santimlik bir dalga yaşandığı için böyle büyük bir tsunami ihtimali aklımıza gelmedi. Erkek arkadaşım işteydi. Biz onun annesiyle pil ve su almak için markete giderken insanlar tsunami geldiğini ve kaçmamız gerektiğini söyledi. Yüksek bir yere parkettik ancak köpeklerim evde kalmıştı” cümleleriyle anlatıyor.
O anı anlattı
Genç kadın tsunamiden ancak iki gün sonra evine giden yolun açıldığını ancak oraya gittiğinde fotoğraftaki sahnenin yaşandığını ekliyor. Ito, erkek arkadaşının büyük annesini aramak için yaşlı kadının evine gittiği ve evinin önünde yalnız kaldığı o anı “Eskiden evimin olduğu yerde oturmuş köpeklerime ağlıyordum. Şoktaydım” cümleleriyle anlatıyor. Ancak köpeklerinin izini sürmekten vazgeçmeyen genç kadın onların ikisini heryere bıraktığı ilanlar sayesinde bulduğunu söyleyerek, “Onlar benim çocuklarım gibi” diyor.
A.A
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...