E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Komşu'nun 'Çeyiz' İsyanı!  

Haftalık To Vima gazetesi, "Devletin mal varlığı Troyka’ya çeyiz oluyor-uzlaşma için 5. taksit aracığıyla dayanılmaz baskı" başlıklı haberinde, Troyka’nın, 50 milyar Avroluk özelleştirmeyi gerçekleştirmek için bağımsız bir kurum oluşturma planıyla, Yunanistan’ın milli egemenliğini kısıtlamayı amaçladığını" yazdı.

15.05.2011 - 15:51
Komşu nun  Çeyiz  İsyanı!

Avrupa Birliği (AB)-Avrupa Merkez Bankası (AMB)-Uluslararası Para Fonu (IMF) "Troykası"nın, Yunanistan’a mali yardımın sürmesi ve yeni yardım paketinin hazırlanması için ön koşul olarak talep ettiği özelleştirmelerin, "Yunanistan’ın müdahale hakkı ve yetkisinin olmayacağı yeni oluşturulacak bağımsız bir kurum tarafından yapılmasını istediği" bildirildi.

Yunan medyası, Yunanistan’ın alacaklılarının, "hükümetin memorandumu uygulamakta yetersiz kaldığı" gerekçesiyle, "aralarında bakanlıklara ve devlet kurumlarına yabancı denetleyicilerin yerleştirilmesi, ülkenin muhalefetle birlikte oluşturulacak yeni hükümet tarafından yönetilmesi ve 2015 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanan 50 milyar avroluk özelleştirmenin bağımsız bir komisyon tarafından uygulanması gibi sert önlemler talep ettiğini" kaydetti.

Haftalık To Vima gazetesi, "Devletin mal varlığı Troyka’ya çeyiz oluyor-uzlaşma için 5. taksit aracığıyla dayanılmaz baskı" başlıklı haberinde, Troykan’ın, 50 milyar Avroluk özelleştirmeyi gerçekleştirmek için bağımsız bir kurum oluşturma planıyla, Yunanistan’ın milli egemenliğini kısıtlamayı amaçladığını" yazdı.

"Troyka’nın, sözkonusu planın bundan sonraki hükümetler için de geçerli olması amacıyla, ilgili anlaşmanın parlamentoda muhalefet milletvekilleri tarafından da onaylanması için, mali yardımın 5. taksitini bir ’silah’ gibi kullanarak baskı yaptığı" belirtilen haberde, "Yunanistan’a acılı koşullar getirmeye hazırlanan Troyka, Haziran ayındaki 12 milyar Avroluk taksiti bu konuda uzlaşmaya varılması durumunda serbest bırakacak" ifadeleri kullanıldı.

Elefterotipia gazetesi de, "Troyka tabancayı çıkarıyor" başlığını kullandığı haberinde, "önlemlerin uygulanması konusunda Atina’ya dayanılmaz baskı uygulayan alacaklıların tavırlarını sertleştirerek, ülkenin iç politikasına da müdahale ettiğini" yazdı.

Elefterotipia, Yunanistan’ın mali krizden çıkması için, IMF’nin, Atina’yı "ekonominin düzelmesi için ya bizim dediklerimizi yaparsınız, ya da yoksulluğun süratle artacağı zor bir döneme girersiniz" şeklinde bir ikilem ile karşı karşıya bıraktığını belirttiği haberinde, "AB’nin, Haziran ayında Yunanistan’a yeni yardımla ilgili memorandum ve bununla ilgili yeni ekonomik program hazırlandığında, parlamentoda yüksek çoğunluklu bir hükümet, ya da içinde ana muhalefetin de yer alacağı bir koalisyon hükümeti istediğini" kaydetti.

Daha önce Atina’da verilen haberlerde, Troyka’nın, yeni sert önlemler karşılığında Yunanistan’a 100 milyar avroluk yeni yardım paketi talebinde bulunduğu bildirilmişti.

Yunan basınında çıkan haberlerde, "IMF’nin, Yunanistan’ın, mali krizden çıkmasına yönelik açıklanan ekonomik programa tam olarak uymaması nedeniyle ortaya çıkan yeni ihtiyaçların karşılanmasına yönelik 80-100 milyar avroluk yeni yardım paketi karşılığında yeni sert önlemler talebinde bulunduğu, yeni yardım paketinin hazırlanması ve mali yardımın Haziran ayındaki 5. taksitinin serbest bırakılması için, Yunan Telekomu (OTE) ile Yunanistan Elektrik Kurumunun (DEH) ve Atina Elefterios Venizelos Havalananın kesin bir süreç içerisinde tamamen özelleştirilmesini talep ettiği" belirtilmişti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu Konuda Kimse Elimize Su Dökemez
Irak’ta sokakların temizliği artık Türklere emanet...
İntihar Eden Modelin Sırrı Ortaya Çıktı
İntihar eden Rus Model Korshunova’nın hikâyesini araştıran bir film yapımcısı, ...
Avrupa Kentinde Alkol Yasağı!
Tüm iş yerlerinde gece 22.00'den sonra alkollü içki satışı yasaklandı
 
Çin'den AB'ye Antidamping ve Antisübvansiyon Tepkisi
Pekin yönetimi, Avrupa Birliği'ni (AB) Çin'den ithal edilen bir ürüne ...
ABD'de Sel Tehlikesi
ABD'deki Mississippi Nehri'nin suları, eriyen kar suları ve sağanak nedeniyle ...
Mısır'da Hristiyanlara Saldırı: 22 Yaralı
Mısır'ın başkenti Kahire'de Hristiyan azınlığa yönelik Selefi saldırılarını ...
 
Tel Aviv'de Terör Saldırısı Şüphesi
İsrail'in kuruluşunu Nakba (Felaket) olarak gören Filistinlilerin, olayın ...
Alay Ettikleri Duvar Hayatlarını Kurtardı!
Belediye başkanının ölmeden önce yaptırdığı duvar hayatlarını kurtardı ...
NATO Uçakları Trablus Civarını Bombaladı
NATO uçakları dün akşam Trablus'un güneybatısındaki Bir El-Ganam ve Njila ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Suudi Arabistan
Kobani
ölüm haberi
Chloe Loughnan
Şota Arveladze
hdp
karadeniz
Zengin
Öcalan