Devlet başkanı seçimi sonuçlarının açıklanmasının ardından şiddet olaylarının arttığı Kenya'da, bu olaylardan kaçmak için bir kiliseye sığınan en az 30 kişinin canlı canlı yakıldığı bildirildi.
Adını açıklamak istemeyen bir polis yetkilisi, ülkenin batı kesimindeki Kiambaa bölgesindeki Eldoret kentinde bulunan bir kiliseye sığınan en az 30 kişinin canlı canlı yakıldığını açıkladı.
Kızılhaç'ın bölgedeki yetkilisi, "Ağır yanıkları bulunan 42 kişinin hastaneye nakledildiği bilgisinin kendilerine ulaştığını, ölü sayısını doğrulayamayacağını" belirtti.
Bölgeye giden Kenya Kızılhaçı Genel Sekreteri Abbass Gulled, durumun "tasavvur edilemeyecek ve anlatılamayacak boyutta olduğunu" söyledi.
Ülkedeki şiddet olaylarında ölü sayısının 259'a yükseldiği bildirilmişti.
Kenya'da devlet başkanı seçimini Mwai Kibaki'nin kazandığının açıklanmasından sonra, oyların sayımında hile yapıldığını iddia eden muhalefet yandaşları sokağa dökülmüştü. Muhalefet lideri Raila Odinga ise Kenyalıları barışçı kitlesel eylemler düzenlemeye davet etmişti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...