Şırnak'ın Bestler Dereler kırsalı, Hakkari'nin Şemdinli ve Çukurca ilçesinde askeri hareketlilik yaşanırken, Şemdinli'den Irak sınırına doğru helikopterlerle asker sevkıyatı başladı. Besta bölgesindeki birlikler sabahın ilk ışıkları ile Cudi Dağı ile Irak sınırındaki kritik noktalara hareket etti. Bölgedeki operasyonlar karadan tüm hızı ile devam ederken, havadan da helikopterler destek veriyor.
DİYARBAKIR'DAN DA UÇAKLAR HAVALANDI
Kuzey Irak'a başlatılan kara harekatının sevk ve idaresinin yapıldığı Diyarbakır'da, savaş uçağı trafiği devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Diyarbakır İkinci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda kalkan F-16 savaş uçukları, Kuzey Irak sınırına doğru gitti. Birbiri ardına kalkan yaklaşık 8 F-16 savaş uçağı, Diyarbakır'daki sabah sessizliğini bozdu.
GECE GÜNDÜZ AYRIMI YAPILMIYOR
Savaş uçakları gece gündüz ayrımı olmadan günün her saatinde bomba yüklü olarak havalanıp operasyon bölgelerinde terörist inlerine bomba yağdırıyor. Teröristlerin bulunduğu yelerin koordinatları verilir verilmez havalanan uçaklar ve helikopterler, hedeflere bomba yağdırıp üsse dönüyor. Ayrıca operasyon bölgesinde bulunan çok sayıda Kobra ve Skorsky tipi helikopterler de sabaha doğru Diyarbakır'a dönüş yaptı.
8sutun
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...