İsveç'in Eskiltuna şehrinde 2 gün önce kundaklanan cami saldırıya uğradı. Saldırının Somalililere ait camiye yapılan saldırı ile bağlantısı ve saldırganın aynı kişi olup olmadığı araştırılıyor.
İsveç'in Eskiltuna şehrinde 2 gün önce kundaklanan caminin ardından bir başka cami daha saldırıya uğradı. Kundaklanan camiye sadece birkaç yüz metre mesafedeki caminin önündeki araçlar tahrip edildi, caminin duvarları ve camları zarar gördü.
Daha önce kundaklanan camiye sadece birkaç yüz metre mesafedeki caminin önündeki araçlar tahrip edildi, caminin duvarları ve camları zarar gördü.
İsveç Emniyet Müdürlüğünden Lars Franzell, Jarntorgsgatan Caddesi'nde bulunan camiye yapılan saldırı ile ilgili ilgili ilk incelemelerin yapıldığını, ancak geniş çaplı çalışmaların sabahleyin başlatılacağını belirterek, görgü tanıklarından yardım istedi. Saldırının Somalililere ait camiye yapılan saldırı ile bağlantısı ve saldırganın aynı kişi olup olmadığı araştırılıyor. Lars Franzell, yapılan saldırı sırasında binaya bir şey atılmadığını, ancak pencerenin kırılmaya çalışıldığını belirterek, "Saldırı sırasında pencere çift camlı olduğu için üstteki camı kırılmış. Saldırgan aynı zamanda dışarıda park halindeki iki araca zarar vermiş. İki saldırının birbiriyle bağlantısı araştırılıyor" dedi.
İlk saldırının üzerinden iki gün geçmeden ikinci bir saldırının gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Başbakan Stefan Löfven, camiler etrafında bu kez çok iyi güvenlik önlemleri alındığını söylemiş, bunu karşılık ırkçılar da sosyal medya üzerinde saldırıların devam edeceği sinyali vermişti. İkinci saldırıdan sonra İsveç hükümetinin ırkçılara ve ırkçı kuruluşlara karşı nasıl bir tavır alacağı merakla bekleniyor.
Milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...