Hangi bölgede nerelerin vurulduğu tek tek belirtilirken, öldürülen teröristlerin sayısı konusunda da ilk kez rakam verildi: "Açıkta bulunan 150-175 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. Buna çöken sığınak ve mağaralardaki teröristler dahil değildir."
Metina, Zap, Avaşin ve Hakurk bölgelerinde 22, Kandil'de 11 hedef grubunun, ayrıca 200'den fazla münferit hedefin vurulduğuna dikkat çeken Genelkurmay, bu bölgelerin ayrıntılı analiz sonucu tespit edildiğini, defalarca doğrulandığını kaydetti. Tahrip edilen tesisler ise şöyle sıralandı: "3 komuta, 2 muhabere, 2 eğitim ve 9 lojistik tesis. 182 sığınak. 10 uçaksavar mevzii ve 14 silah deposu."
Öte yandan akşam saatlerinde yeni bir açıklama yapan Genelkurmay, dün Küpeli Dağı bölgesine; helikopter destekli harekât düzenlendiğini ve beş teröristin öldürüldüğünü bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde yer alan terör örgütü PKK kamplarına 16 ve 22 Aralık 2007 tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda 150 ile 175 arasında teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Bu rakamlara hava harekâtı sonucunda çöken sığınak ve mağaralarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının dahil olmadığı ifade edilirken, çok sayıda yaralı teröristin de Erbil, Raniyah, Kaladiza ve Choman'daki hastanelere götürüldüğü bildirildi.
Terör örgütü PKK hedeflerine 2 ayrı hava ve kara operasyonu yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde ve Kandil Dağı bölgesindeki harekâtın sonuçlarına ilişkin bilgi verdi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada 16 Aralık 2007 tarihinde icra edilen harekât esnasında Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap, Avaşin ve Hakurk bölgelerinde 22, Kandil Dağı bölgesinde 11 olmak üzere 33 adet hedef grubunun (200'den fazla münferit hedef) savaş uçaklarının ve karada konuşlu ateş destek unsurları tarafından ateş altına alındığı belirtildi.
182 sığınak, 10 uçaksavar vuruldu
Operasyonlarda en gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemlerinin kullanıldığı bildirilen açıklamada şu bilgiler yer aldı: "PKK terör örgütünce kullanılan 3 adet komuta, 2 adet muhabere, 2 adet eğitim ve 9 adet lojistik tesisi ile 182 adet muhtelif sığınak/barınak, 10 adet uçaksavar mevzii (mürettebatı ile birlikte) ve 14 adet silah/mühimmat deposu tahrip edilmiştir. Söz konusu tesislerdeki çok miktarda silah, mühimmat ve malzeme tamamen kullanılamaz hale getirilmiştir."
Açıklamaya göre; harekât kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. İlk belirlemelere göre, açıkta veya korunaksız yapılarda bulunan 150-175 terörist etkisiz hale getirildi. Bu rakamlara hava harekâtı sonucunda çöken sığınak ve mağaralarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı dahil değil. Ayrıca, çok sayıda yaralı terörist, Irak'ın kuzeyinde yer alan Erbil, Raniyah, Kaladiza ve Choman'daki hastanelere götürüldü.
Harekâta katılan uçaklar tarafından çekilen fotoğraflar da basına dağıtıldı. Hava fotoğraflarında hedeflerin vurulmadan önceki ve sonraki durumları gösteriliyor. Genelkurmay açıklamasında, önceki gün düzenlediği basın toplantısında harekât sırasında sivillerin vurulduğu iddiasında bulunan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani yalanlanarak, "Hava harekâtında birçok sivilin hayatını kaybettiği" şeklindeki beyanat tamamen gerçek dışıdır." ifadelerine yer verildi. Ankara, Cihan
Ayak izleri bile tespit edildi
Genelkurmay Başkanlığı, Metina, Zap, Avaşin ve Hakurk bölgeleri ile Kandil Dağı bölgesindeki PKK kamplarına düzenlenen harekat öncesine ait fotoğraflarla operasyon sonrası çekilen fotoğrafları basına dağıttı. Uçaklardan çekilen fotoğraflara, komuta ve lojistik binalarının yanı sıra Kandil Dağı'ndaki terör kamplarında eğitim yapan teröristler ile Hakurk bölgesindeki teröristlere ait 'ayak izleri' yansıdı. Fotoğraflarda, PKK/Kongra-Gel terör örgütüne ait bina, sığınak, mağara ve çadırların yok edilişi belgelendi. Terör örgütüne ait uçaksavarların ve silah depolarının vurulduğu görüntülendi.
Terör kamplarına bomba yağıyor
Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava harekatı dün de devam etti. Keşif uçakları, sabah 10.00 ile 11.30 saatleri arasında, Çukurca'nın Irak sınırındaki Üzümlü, Uzundere, Çayırlı, Çınarlı ile Irak'ın kuzeyinde yer alan Kanimasi bölgesinde uçuş yaptı. Keşif uçaklarının uçuşunun ardından da bölgede önce savaş uçaklarının sonra da atılan bombaların sesi duyuldu. Kürt yönetimine bağlı sınır muhafızları, Reuters'a yaptıkları açıklamada, Türk uçaklarının dün bir bombardıman daha gerçekleştirdiğini doğruladı. Şırnak'ta da terör örgütü PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede başlatılan operasyonlar aralıksız sürdürülüyor. Dün sabah saatlerinde Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan Gabar ile Küpeli dağlarına doğru Skorsky ve Kobra helikopterinin uçuşları devam etti. Operasyonda teröristlere ait çok sayıda sığınak ve yaşam malzemesinin imha edildiği bildirildi. Çukurca, Erbil; Cihan, aa
PKK sempatizanı 27 kişiye gözaltı
Terör örgütü PKK'nın, sempatizanlarını büyük şehirlerde eylem yapmaya yönlendirdiği iddiaları doğrultusunda, İzmir'de iki gecedir sürdürülen operasyonlarda 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, bir belediye otobüsüne molotofkokteyli attığı öne sürülen 2 kişi de bulunuyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'nın kamplarına yönelik düzenlediği operasyonlar üzerine, terör örgütünün yönlendirmesiyle, sempatizanlarının çeşitli eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaşan polis, belli bölgelerde önlem aldı. İzmir polisi eylem hazırlığı yapan PKK sempatizanı 27 kişiyi gözaltına aldı. Bunlardan 5'i savcılık tarafından serbest bırakıldı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar, hazırlanmış 19 molotofkokteyli, boş şişeler, yakıt ve bezlerin ele geçirildiği öğrenildi.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...