Netanyahu, Suriye rejiminin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
"Masum sivillere karşı kimyasal silah kullanımı son derece rahatsız edicidir" ifadelerini kullanan Netanyahu, bunun doğrulanması durumunda, Suriye rejimi tarafından halkına yapılan trajik suçlar listesine korkunç birinin daha ekleneceğini dile getirdi.
Netanyahu, Suriye'de bulunan BM heyetinin, dün saldırının gerçekleştiği bölgeye gitmesinin engellenmesinin "Absürt" olduğunu ifade etti.
Suriye'nin "İran'ın oyun sahası haline geldiğini" savunan Netenyahu, şunları kaydetti:
"İran, piyonu olan Suriye ve kontrolünde olan Hizbullah'ın sivillere karşı yaptığı bu saldırıları ve yaratılan acılara, dünyanın nasıl tepki vereceğini izliyor. Bu olaylar bize bir kez daha kanıtladı ki, dünyanın en tehlikeli rejimlerinin en tehlikeli silahlara sahip olmasına izin veremeyiz."
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
|
|||||
|
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...