İsrail'de kaçak yaşayan yaklaşık 60 bin Afrikalı göçmene karşı yürütülen "ırkçı politikalar" sokaklara taştı. İsrail basınında Afrikalı göçmenlerin tecavüz suçlarına karıştıkları yönde haberlerin çıkması ve başta Başbakan Benyamin Netanyahu olmak üzere birçok siyasetçinin sert söylemlerinden sonra İsrail halkı göçmenler konusunda ikiye bölündü. Başkent Tel Aviv sokaklarına dökülen binden fazla kişi, Netanyahu'nun "Şu an sayıları 60 bin olan casus göçmenler, ileride 600 bin olacak. Bu durum Yahudi ve demokratik İsrail devletini yok edebilir" sözlerine destek verdi. Yoldan geçen taksileri durdurup içinde göçmen arayan kalabalık, "Tüm Afrikalılar sınır dışı edilmeli" sloganları attı. Hatta bazı bölgelerde Afrikalı göçmenler dövülerek hastanelik edildi.
'SINIR DIŞI EDİLMELİLER'
Netanyahu'nun partisi Likud milletvekillerinden Miri Regev'in göçmenleri "kanser"e benzetmesi ve İçişleri Bakanı Eli Yishai'nin de Afrikalı mültecilerin en kısa süre içinde sınır dışı edileceklerini vurgulamasına da gösteriler sırasında bol bol atıf yapıldı. Hükümetin göçmenlere yönelik geniş kapsamlı bir sınır dışı uygulamasına hazırlanmasının ırkçılık olduğunu savunan İsrailliler de "Hepimiz göçmeniz" yazılı pankartlarla Afrikalılara destek oluyor
ARTIK KORKU İÇİNDEYİZ'
Yaşananlardan sonra kendilerini güvende hissetmeyen Afrikalılar arasında parklarda yatmak zorunda kalanlar geceleri nöbet tutarak uyuyor.
SABAH
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |