E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

IRAK SON BİR ŞANS DAHA İSTEDİ 

Ankara’nın, evlatlarını şehit eden teröristleri bertaraf etmek için Irak’a girmeye kararlı olduğunu göstermesi PKK yardakçılığı yapanları panikletti. Iraklı yetkililer tezkerenin oylanacağı gün bir bir ağız değiştirdi.

18.10.2007 - 08:06
IRAK SON BİR ŞANS DAHA İSTEDİ

Terörle mücadele konusunda son dönemde kararlı ifadeler kullanan ve Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon yapmak için tezkere çıkaran Türkiye'nin bu girişimleri üzerine ABD ve Irak'ı harekete geçirdi. Türkiye'ye heyet üzerine heyet gönderen Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Başbakan Erdoğan'ı arayarak, “Birlikte hareket edelim” mesajını gönderdi. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ise, “PKK faaliyetlerini durdursun ya da topraklarımızı terk etsin. Gereken yapılacak” açıklamasını yaptı. Financial Times gazetesi ise, tezkere nedeniyle ABD'nin alarma geçtiğini ve Türkiye'nin sınır ötesi operasyon yapmaması için çok acil önlemler alabileceğini duyurdu.

PKK GİTSİN

Fransa'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ise PKK ya faaliyetlerini durdurması çağrısında bulundu.

Talabani, “Dostumuz Başbakan Erdoğan'ın sağduyusunun askeri bir müdahale olmasını önlemesini ümit ediyoruz” dedi. Irak hükümeti olarak meselenin halline yönelik bir anlaşmaya varılması için Türkiye'yle işbirliğine hazır olduklarını da belirten Irak Cumhurbaşkanı, bu hususta Türkiye, Irak ve ABD arasında daha önce kurulan komiteyi de tamamen aktif hale getireceklerini ifade etti. Talabani, “PKK'nın da çatışmalara son vermesini ve askeri faaliyet olarak adlandırılan faaliyetleri durdurmasını istiyoruz. Aksi takdirde ülkemizi terk edip başka bir yere gitmelerini istiyoruz. Bölge hükümeti ve Kürt halkı buna müsamaha etmeyecektir” dedi.

SON BİR ŞANS VERİN

Ankara'daki temaslarını tamamlayan Haşimi, Ankara'dan ayrılmadan önce gazetecilerin soruları üzerine Irak hükümetine PKK'lı teröristleri yakalamak için fırsat verilmesini istedi. Haşimi, şöyle konuştu: “Tabi ki Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak için teröristleri takip etme hakkı vardır. Ancak sınır ötesi terörist eylemleri durdurmak öncelikle Irak'ın sorumluluğudur. Irak'la Türkiye arasında bir anlaşma imzalandı bu anlaşmaya bir şans verilmeli.” Kendisinin tüm Irak'ı temsil ettiğini vurgulayan Haşimi, “Ankara'ya geldiğinizde diplomasiye bir şans verilmesini istediniz, istediğinizi aldınız mı?” yolundaki soruya “Bence aldım. Şimdi yeni bir atmosfer var. Mevcut krizi gidermek için bu atmosferi kullanmalıyız” karşılığını verdi.

FT: Türkiye'nin sınır ötesi planı ABD'de alarm yarattı

Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi operasyon gerçekleşmesi olasılığı, tüm dünyada yoğun bir biçimde tartışılıyor. Financial Times gazetesi, “Türkiye'nin Irak'a girme planı, ABD'de alarm yarattı” başlıklı haberinde “Bush Yönetimi, Irak'ta büyük çapta bir Türk askeri operasyonunun tırmanarak kontrol dışına çıkmasından ve Türk ile Kürt yönetimi askerleri arasında olası bir çatışmaya yol açmasından kaygı duyuyor” değerlendirmesini yaptı.

Yeni Şafak

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
DÜNYA MEDYASI ERMENİLERE SIRTINI ÇEVİRDİ
AMERİKAN ve İngiliz basını Ermeni tasarısını destekleyen Kongre üyelerini ve Pelosi’yi topa tuttu.
AFRİKALILAR ZEKİ DEĞİL!
Nobel ödüllü ABD’li bilim adamı James Watson: Afrikalıların zekâ gelişimi ...
 
BUSH UYARDI: GİRMEYİN
Bush tezkere oylaması yapılırken konuştu: Türkiye'nin K. Irak'a girmesi ...
İŞTE TORPİLİN BELGESİ
AKP’li milletvekilleri yine Erdoğan'ı yalancı çıkardı. Dün Meclis'te tezkerenin ...
CEMAL KAYA’YA İHALE YAĞIYOR
Yolsuzluk nedeniyle 7.5 ay hapis cezası alan AKP'li vekil Kaya 13 milyon YTL'lik 3 ihake daha aldı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İsrail
Gurbangulı Berdimuhamedov
IŞİD
sanayi
Southampton
ygs puan hesaplama
kpss
Basketbol
EPDK