E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

GÜL'DEN İSRAİL'E UYARI: ANNAPOLİS KARARLARINI İHLAL ETME! 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Annapolis zirvesinde alınan kararların uygulanması konusunda İsrail'e uyarıda bulundu. Gül, Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerleri kurmak için adım atan İsrail'e 'Annapolis kararlarına uy" çağrısı yaptı.

11.12.2007 - 14:50
GÜL DEN İSRAİL E UYARI: ANNAPOLİS KARARLARINI İHLAL ETME!

Gül, Ürdün Kralı Abdullah'ı Çankaya Köşkü'nde ağırladı. Görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin İslam dünyasında çok saygın bir yere sahip olduğunu belirten Kral Abdullah, "Türkiye bölgede çok önemli bir güçtür." dedi.

Kral Abdullah, Cumhurbaşkanı Gül'le yaptıkları görüşmede Annapolis'te alınan kararları gözden geçirme fırsatı bulduklarını ifade etti.

İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin iyileştirilmesi için siyasi bir danışma mekanizmasının oluşturulmasına karar verildiğini kaydeden Abdullah, "Bu kurum önemli konularda diyaloğumuzun artırılmasında katkıda bulunacaktır. Karşılıklı olarak çıkarlarımızın olduğu alanlarda işbirliği yapmamıza olanak sağlayacaktır." Şeklinde konuştu.

Filistin'de sanayi bölgesi kurulmasına ön ayak olan Türkiye'nin bu adımından dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür eden Abdullah, Filistinlilerin yaşamlarında somut şeyleri görmeye başladıklarını söyledi.

Kral Abdullah, Gül'ü ülkesine davet etti.

Konuşmaların ardından iki lider birer soru aldı.

Bir gazetecinin "Doğu Kudüs'te yeni yapılan yerleri üşündüğünüzde. Ortadoğu'daki barış inancınızı hala koruyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Gül şu yanıtı verdi:

"Bugün yaptığımız en önemli görüşmelerden biri de barış süreci içinde yapılanlardır. Annapolis sürecinde ele alınan konuları görüşme fırsatımız oldu. Ortaya bir takvim konmuştur. Neticeler beklenmektedir. Herkesin büyük bir sorumluluğu vardır. Bu sürecin başarıyla neticelenmesi için Hiç kimse bu süreci tıkamamak için bir gayret içine girmemelidir.

Doğu Kudüs'te İsrail'in yeni yerleşim kurma hevesi tüm Dünya'yı şok etmiştir. Bu adım Annapolis'te alınan adımlara aykırıdır. Ümit ediyorum ki İsrail liderliğinin bunu düzeltmesi gerekir. Bu süreci tıkayacak başka adımların atılmamasına engel olmalıdır. Bugün çok olumlu bir hava varken, her kes Annapolis'e katılmıştır. Barış için büyük bir şans ve fırsat vardır. Eğer bu seferde bir başarısızlık olursa ondan sonra gelen olumsuzluklar daha büyük olur. O bakımdan herkesin bu sürecin sağlıklı işlemesi için elinden gayreti göstermesi gerekir."

Başka bir gazetecinin "Annapolis'te İsrail'in ortaya atıtğı Yahudi devleti Arap dünyasında kabul edilebilir bir talep midir?" sorusuna da Kral Abdullah şöyle cevapladı:

Uluslar arası toplumun ön gördüğü şartlar çok açıktır. Annapolis'in başarısından hepimiz sorumluyuz. Amerika'nın bu şartların uygulanmasında daha büyük sorumluluğu vardır.

Zaman

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
FRANSA: AKDENİZ BİRLİĞİ, İSRAİLSİZ OLMAZ
Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Paris'in ısrarla kurulmasını ...
 
PAPA: DÜNYAYI NÜKLEER TEHLİKE BEKLİYOR
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, ''Dünyayı nükleer ...
FACİADAN KURTULAN KAÇAK ANLATTI
Mülteci dehşeti getiren diyaloğu anlattı: "Kaçışı organize eden Türk, ...
KADDAFİ RAHATSIZLIĞI AP'YE SIÇRADI
Avrupa Parlamentosu'ndaki liberal ve yeşil grup temsilcileri, bugün düzenledikleri ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
seçim
premier lig
Kocan Kadar Konuş
Chloe Loughnan
Necmettin Erbakan
GİB
Faruk Bal
deprem