İngiliz The Guardian gazetesi, farklı diplomatik ve güvenlik kaynaklarına göre 5 yıllık Irak fiyaskosundan sonra Amerikan istihbarat ajanslarının İran konusunda U dönüşü ve maddi bilgi edinmelerinin İran'dan Amerika'ya kaçan birinden kaynaklanabileceğini öne sürdü.
Bu konuda akla gelen ilk kişinin, İran Devrim Muhafızı General Ali Rıza Askeri olduğunun belirtildiği haberde, Askeri'nin Türkiye'de kaybolduğu hatırlatıldı.
Gazete, Askeri'nin iltica etmiş ya da ABD'nin elinde olabileceğini iddia ederken, "ABD İran'la ilgili bu maddi bilgilere Askeriyi sorgulayarak ulaşmış olabilir" görüşünü savundu.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...