E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Genelkurmay'ın Kafası Karıştı İkinci Kez Komutanını Yalanladı!

Genelkurmay Başkanlığı'nda son bir haftada olmazlar oluyor. Genelkurmay bugün yine önemli bir komutanını resmi ağızdan yalanladı. Bu iki günde ikinci oluyor

10.10.2008 - 11:33
Genelkurmay ın Kafası Karıştı

Karargah Hergün Bir Komutanını Yalanlıyor

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Aktütün Karakolu baskını sonrası başlayan “mali kaynak sıkıntısı” tartışmalarına çok ilginç bir boyut getirdi.

Tuğgeneral Gürak, "Bayrak Tepe'ye, yapılması düşünülen bir inşaat yoktur. Gerek de bulunmamaktadır. Bir plan dahilinde, Türkiye, Irak ve İran sınırında bulunan öncelikli karakollar yeniden inşa edilmektedir. Bu kapsamda; 2008 yılına kadar 168 karakol binası inşa edilmiştir. Bu yıl ise aralarında Aktütün Karakolu da olmak üzere 13 karakolun inşası devam etmekte olup mali kaynak sorunu yoktur" ifadesini kullandı.

Tuğgeneral Gürak, aynı konuya konuşmasında ikinci defa değindi ve daha da açıklık getirerek, “Diğer 162 adet öncelikli karakolun inşasına ise Maliye Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde 2009 yılında başlanacaktır. Öncelikli karakolların inşaları tamamlanmış olacaktır. Önemli güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasında hiçbir zaman mali kaynak sorunu olmamıştır" dedi.

GENELKURMAY KENDİ KOMUTANINI TEKZİP ETTİ
Hatırlanacağı üzere Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız aynı şekilde Basın mensuplarını bilgilendirirken, karakol yapımında ve karakolların taşınmasında mali sorunlar nedeniyle aksama olduğunu söylemişti.

Basının karşısına geçen Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Şemdinli’deki çatışma sonrası karakolların taşınması kararı oluşturduğunu, Aktütün’ün de aralarında bulunduğu bölgedeki 5 karakolun yerinin değiştirileceğini açıklamıştı. . Aktütün Sınır Karakolu’nda meydana gelen çatışmada en ufak bir zafiyet ortaya çıkmadığını, şehitlerin kahramanca mücadele ettiğini söyleyen Iğsız, başta karakolun yerinin yanlış olduğu üzerinde durmuş ve çok tartışılan şu sözleri sarfetmişti:

“Karakolların taşınması 1 yıl öncesinden kararlaştırıldı, mali yetersizliklerden dolayı bu karar uygulamaya geçirilemedi”

Ancak Genelkurmay adına resmi açıklama yapmaya yetkili olan İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Iğsız’ı “resmi ağızdan” yalanlamış oldu.

BU İKİNCİ YALANLAMA
Genelkurmay’ın komutanlarını yalanlaması neredeyse rutin hale geldi. Aktütün saldırısı sırasında ve sonrasında Golf oynamakla eleştirilen Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu’nu da Genelkurmay farklı biçimde yalanlamıştı.

Org. Babaoğlu saldırıdan 4 Ekim Cumartesi öğlen civarı haberi olduğu ve sonrasındaki hava operasyonlarının bilgisi dahilinde yönetildiğini Hürriyet Gazetesi’ne açıklamıştı. Genelkurmay ise Babaoğlu’nun akşama kadar haberi olmadığını açıklamıştı.

Org. Babaoğlu’nun Hürriyet’e yaptığı açıklamanın ertesi günü Genelkurmay sözkonusu açıklamasında; "Hava Kuvvetleri Komutanımızın Antalya’da bulunduğu sırada, 4 Ekim 2008 Cumartesi günü akşam saatlerine kadar olan sürede, Bayraktepe bölgesinde meydana gelen çatışma sonucunda verilen şehitler hakkında bir bilgisi olmamıştır." açıklamasını yapmıştı.

BU NASIL İYİ İLETİŞİM?
İletişim uzmanı Nuran Yıldız’la sıkı ilişkileri olan Org. İlker Başbuğ, iletişim konusunda TSK’da yeni bir dönem başlatacağını ilan etmişti. Ancak Nuran Yıldız’ın iletişimci gözüyle TSK’ya yaptığı danışmanlık işe yaramamış gözüküyor. Çünkü Org. Yaşar Büyükanıt döneminde bir kere bile gözükmeyen, komutanların üst üste Karargah tarafından yalanlanması iki günde iki kere tekrarlanarak TSK tarihine şimdiden geçti.

aktif haber

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Toptan Grup Başkanvekilleriyle Görüşecek
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa ve bazı yasalarda değişiklik için ...
Çiçek Yanıtladı: Paşa İstifa Etsin mi?
Organeral Aydoğan Babaoğlu'nun saldırı sırasında golf oynaması ile ilgili ...
Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Belgeler
Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın 6 Ekim’de açıklayacağını ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Gaziantepspor
fransa
Jose Mourinho
premier lig
haşim kılıç
Ezgi Mola
konuk oyuncu
kardemir karabükspor