Lizbon Anlaşması'na dün imza atan üye ülkeler, bugün zirve için Brüksel'de toplandı. Liderler, "Akil Adamlar" adıyla, AB'nin 2020-2030 dönemine ilişkin öneriler sunacak bir komitenin oluşturulması yönünde karar aldı. Ayrıca liderler, Kosova, ortak göçmen politikası, Schengen alanının genişlemesi gibi konuları da görüştü.
Zirvede, dışişleri bakanlarının hafta başındaki Genel İşler Konseyi toplantısında genişlemeye ilişkin aldıkları kararlar yeniden gündeme getirilmedi. Bununla birlikte, liderlerin bugünkü zirvede, kararları bu haliyle onaylayıp onaylamayacağı merak ediliyordu. Liderlerin kararı, belgede "katılım" ve "üyelik" ifadelerinin yer almaması doğrultusunda oldu.
Bu arada, Akil Adamlar Komitesi'nin başına İspanya'nın eski sosyalist başbakanı Felipe Gonzales atandı. En az 9 katılımcıdan oluşacak akil adamlar grubunun üyelerini Gonzales belirleyecek. Söz konusu grubun yapısı, 2008 yılının Mart ayında yapılacak zirvede, liderlerin onayına sunulacak. Türkiye ile 2 başlıkta daha müzakereler başlaması için Fransa, bu komitenin kurulmasını şart koşmuştu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...