E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fransa'dan İran'a yaptırım talebi! 

Avrupa turunu sürdüren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, resmi ziyaret için İtalya'dan Fransa'ya geçti. İran'la yeni ticari anlaşmalar imzalama hazırlığında olan Fransa'nın, Avrupa Birliği'ndeki (AB) ortaklarından Tahran'a yeni yaptırımlar getirilmesi için talepte bulunduğunun iddia edilmesi ise şaşı

28.01.2016 - 15:46
Fransa dan İran a yaptırım talebi!

Avrupa turunu sürdüren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, resmi ziyaret için İtalya'dan Fransa'ya geçti. İran'la yeni ticari anlaşmalar imzalama hazırlığında olan Fransa'nın, Avrupa Birliği'ndeki (AB) ortaklarından Tahran'a yeni yaptırımlar getirilmesi için talepte bulunduğunun iddia edilmesi ise şaşırttı.

Ruhani’den ‘çıplak heykel’ tartışmasına yorum: Biz İtalya’dan böyle bir şey talep etmedik
Ruhani’den ‘çıplak heykel’ tartışmasına yorum: Biz İtalya’dan böyle bir şey talep etmedik
Associated Press'e (AP) konuşan yetkililer, 28-29 Ocak'ta İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi ağırlayacak olmasına rağmen Fransa'nın Tahran'a uygulanacak nükleer program yaptırımlarının artırılmasını istediğini bildirdi.     

Ruhani, Fransa'dan önce İtalya'ya gitmiş, bu ziyarette iki ülke arasında milyarlarca dolarlık iş anlaşmaları imzalanmıştı. Fransa Ruhani'nin iki günlük ziyareti esnasında benzer anlaşmalar imzalamayı ve yıllarca kendisini dış dünyaya kapayan İran'la barışçıl bir yol izlemeyi planlıyor.

KARAR FÜZE DENEMESİ SONRASI ALINDI 
Adlarının açıklanmasını istemeyen yetkililer, İran'a yönelik bu olumlu tutumuna rağmen Fransa'nın yaptırım talebinin, orta ölçekli iki füze denemesi sonrası ABD'nin İran'a yeni yaptırımlar uygulanması kararının ardından oluştuğunu belirtti.

Yetkililer, Fransa'nın tasarısının halen AB tarafından incelediğini ancak diğer birçok AB üyesinin bu tasarının İran ile uzun süren nükleer anlaşmazlığın ardından, siyasi ve ekonomik bağları güçlendirmeye yönelik çabalarına zarar vereceğini düşündüklerini dile getirdi.     

Fransa ziyaretine bugün başlayan Ruhani, Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile birlikte Invalides Askeri Müzesi'nde.

Fransa hükümeti ise konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, AB'den de Fransa'nın yaptırım talebiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.     

İsminin gizli tutulmasını isteyen bir Fransız diplomat ise Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'u kaynak göstererek AB'nin İran'a yeni yaptırımlar uygulama konusunu gözden geçirdiğini söyledi ancak süreci hangi devletin başlattığını açıklamadı.

20'YE YAKIN ANLAŞMA İMZALANACAKTI
Sonucu belli olmasa da Fransa'nın bu talebinin ortaya çıkmasının Ruhani'nin ılımlı ziyaretini karmaşık hale getirebileceği düşünülüyor. Fransa Cumhurbaşkanlığı, 28 Ocak'ta iki ülkenin şirketleri ve bakanlıkları arasında 20'ye yakın anlaşmanın imzalanacağını duyurmuştu.     

Ruhani'nin Paris ziyaretinin kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanıyordu ancak 13 Kasım'da IŞİD’in düzenlediği ve 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar nedeniyle ziyaret ertelenmişti.     

İran ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ile Almanya (5+1) arasında 14 Temmuz 2015'te Viyana'da varılan anlaşma, İran'ın nükleer faaliyetlerini Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) denetçilerine açmasını, buna karşılık denetçilerin onayından sonra İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasını öngörüyordu. UAEA'nın İran'ın nükleer anlaşmaya uygun gerekli önlemleri yerine getirdiğini onaylaması üzerine AB ve ABD, 16 Ocak'ta İran'a yönelik yaptırımlarını kaldırmıştı. 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rum liderin Kıbrıs önerisi!
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel ...
İsveç 80 bin sığınmacıyı sınır dışı edecek!
İsveç, geçen yıl gelen 163 bin sığınmacının yarısını sınır dışı etmeye hazırlanıyor.
Fransa OHAL'i kaldırmayacak!
Paris'te 13 Kasım 2015'te düzenlenen terör saldırıları sonrası Fransa ...
 
Moldova'da hükümet istifa edecek mi?
Moldova'da 20 Ocak'ta kurulan koalisyon hükümetinin istifa etmesi için ...
Terör örgütleri o parayı kullanıyor!
Sanal, dijital ya da kripto para birimleri olarak adlandırılan yeni ödeme ...
Fransa'da olağanüstü hal süresi uzadı!
Fransa'da 13 Kasım 2015 saldırılarından sonra ilan edilen ve halen ülke ...
 
Moldova'da gergin bekleyiş!
Moldova'da 20 Ocak'ta kurulan koalisyon hükümetinin istifa etmesi için ...
Sığınmacıların botu battı: 7'si çocuk 11 ölü
Ege Denizi’nde kaçakları taşıyan botun Sisam Adası yakınlarında batması ...
Güzellerin kıskançlık krizi! VİDEO
http://www.turktime.com/video/guzellik-yarismasinda-kiskanclik-krizi/190839/
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
Gökhan Töre
yangın
Demba ba
emrah yılmaz
uefa
İslam
muhsin yazıcıoğlu
kamalak