E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fenerbahçe Vazgeçti! 45 Milyonluk CAS Davası Geri Çekildi!

Sarı-lacivertli kulüp, CAS’a açtığı 45 milyon euroluk tazminat davasından vazgeçti. Fenerbahçe aldığı kararı dün Türkiye Futbol Federasyonu ile UEFA Genel Sekreterliği’ne resmen bildirdi. Başkan Aziz Yıldırım’ın da bu hamleye onay verdiği öğrenildi

26.04.2012 - 09:26
Fenerbahçe Vazgeçti!

Fenerbahçe Kulübü, UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne açtığı 45 milyon euroluk tazminat davasını geri çekti.


3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan şike ve teşvik soruşturmasının ardından Fenerbahçe takımını Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmesine izin verilmemesiyle başlayan dava süreci dün itibarıyla sona erdi. Sarı-lacivertli kulüp 18 Haziran’da görüşülecek CAS’daki davasından vazgeçtiğini UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu’na resmen bildirdi.


Sürpriz kararın Federasyon Etik Kurulu’nun şike ve teşvik ile ilgili raporunu teslim edeceği güne denk gelmesi ise dikkat çekici bulundu. Etik Kurulu yaklaşık 3 aydır süren ikinci incelemesiyle ilgili kanaatini bugün Federasyon Yönetim Kurulu’na teslim edecek. Federasyon raporun kendisine ulaşmasından sonra kamuoyunun merakla beklediği şike ve teşvik kararını birkaç gün içinde açıklayacak.

Yıldırım onay verdi
Bir süredir gündemde olan, ancak kulüp yetkilileri tarafından doğrulanmayan davanın geri çekilmesiyle ilgili kararın, halen Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Başkan Aziz Yıldırım’ın onayı ile verildiği öğrenildi. Yıldırım’ın davadan vazgeçilmesi konusunda beklenen ortamın gerçekleştiğini düşündüğü ve sarı-lacivertli kulübün şike davasından aklanacağına inandığı için bu karara onay verdiği ifade edildi.


Davanın geri çekilmesiyle ilgili kararı Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir dün TFF’nin İstinye’deki binasına giderek Başkan Yıldırım Demirören’e bildirdi. Fenerbahçe’nin söz konusu kararı yazılı olarak UEFA Genel Sekreterliği’ne de ilettiği bildirildi.


UEFA’nın bu gelişmeden sonra TFF tarafından verilecek şike kararını birlikte değerlendireceği, taraflar arasında gerilen ilişkilerin davanın çekilmesiyle birlikte düzelme yoluna girebileceği iddia edildi.

İki kez ertelenmişti
Fenerbahçe Kulübü’nün 1 Eylül 2011 tarihinde Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmesinden sonra başlattığı hukuki mücadelede CAS’a açtığı dava iki kez ertelenmişti. Önce Şubat ayında görüşüleceği açıklanan dava ertelenmiş, ardından sarı-lacivertli kulübün talebi üzerine Nisan ayında yapılması planlanan duruşma 18 Haziran’a bırakılmıştı. CAS takviminde de yer alan duruşma Fenerbahçe’nin 45 milyon euroluk tazminat davasını geri çekmesiyle birlikte ortadan kalkmış oldu. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmesiyle ilgili tedbir davası ise CAS tarafından 6 Eylül 2011 tarihinde reddedilmişti.

 

milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir Dev Çöktü: 3-4
Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Bayern Münih, penaltılara kalan ...
Kocaman`dan Samimi Açıklamalar:
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, son dönemin en detaylı açıklamalarını ...
Timsah'ın Avrupa Yürüyüşü:
Süper Final'de mücadele eden Bursaspor, kupada da rakip tanımıyor. Yeşil-Beyazlılar, ...
 
Voleybol`da Fenerbahçe Şampiyon
Fenerbahçe Grundig, Çanakkale Anafartalar Spor Salonu'nda düzenlenen Aroma ...
İsmail ve Sivok Antrenmana Katılmadı
Beşiktaş, Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını bugün yaptığı ...
Süper Final'de Program Belirlendi
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu ve Avrupa Ligi Grubu'nda 4. hafta ...
 
Şok Gelişme:
Gaziantepspor yönetimi mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırıldı ve kulüp kayyuma devrediliyor.
Bomba İddia:
Brezilya’nın ünlü haber portallarından Bonde, TFF 1. Lig lideri Elazığ’ın, ...
Merakla Beklenen Sorunun Cevabı:
Kulüpler Birliği’nin dünkü toplantısında G.Saray Başkanı Aysal’ın isteğiyle ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hamza hamzaoğlu
TCMB
Cüneyt Çakır
Christoph Daum
Tedavi
DEAŞ
ygs puan hesaplama
ROMA
Milwaukee Bucks