Muhalefet koalisyonunu oluşturan sekiz partiden biri olan Oromo Halk Kongresi'nin lideri Merara Gudina, şu ana kadar gözlemcilerinin Ambo civarındaki tüm bölgelerde bulunan seçim bürolarının yüzde 80'ine giremediklerini belirtti.
Gudina, "Gözlemcilerimiz bazı bölgelere ulaştığında sandıklar açık ve tıka basa doluydu" diyerek, "bunun Afrika kriterlerine göre bile bir seçime benzemediği" yorumunda bulundu.
Bir diğer muhalefet lideri olan eski Devlet Başkanı Negasso Gidada da birçok yerde gözlemcilerinin seçim bürolarına girmelerine izin verilmediğini söyledi.
Siyasi gözlemciler ve iktidar partisinin üyeleri, ABD'nin müttefiki olarak bilinen Başbakan Meles Zenawi'nin lideri bulunduğu Etiyopya Halkı Devrimci Demokratik Cephesi'nin seçimlerde kolay bir zafer kazanarak 5 yıllık dönem için tekrar iktidara geleceği tahmininde bulunuyor.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...