E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN'A HACİZ... 

Erbakan ve Rıza Ulucak'ın da aralarında bulunduğu toplam 75 RP'li hakkında başlatılan icra işlemi sonuç vermeyince Ankara 7. İcra Müdürlüğü 2007/7408 nolu dosyayı, 2 trilyon 644 milyar liralık hazine zararı borcunu tahsil için icra takibine koydu.

23.12.2007 - 14:37
ESKİ BAŞBAKAN ERBAKAN A HACİZ...

İcra müdürlüğünün, ödemenin yapılması, yapılmadığı taktirde tedbir konulan malların satılacağına ilişkin tebligat çıkarttığı öğrenildi. 1997'de RP'nin kapatılmasının hemen ardından, dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, RP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. İnceleme sonrasında Erbakan'ın da aralarında bulunduğu 88 Refah partili hakkında dava açıldı.

Konu, kamuoyuna "kayıp trilyon" davası olarak yansıdı. Yapılan yargılamada bazı RP'liler beraat ederken Erbakan, bu davadan hapis cezasına mahkûm olarak, aktif siyaset yaşamına nokta koydu. Sağlık sorunları ve yaşı nedeniyle de cezasını evinde çekti.

Erbakan ve arkadaşları hakkında bir dava da Hazine tarafından açıldı. Mart ayında sonuçlanan davada Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulucak toplam 2.6 milyon YTL ödemeye mahkûm edildi. Diğer 73 sanık hakkında da çeşitli miktarlarda para cezası verildi.

MAL BEYANI GEREK

Ankara 7'nci İcra Müdürlüğü tarafından yürütülen işlemler kapsamında Erbakan ve Ulucak'ın mal varlığı için ihtiyati haciz kararı alındı ve başta İstanbul ile Ankara olmak üzere tapu müdürlüklerine yazı yazıldı. Ankara 7. İcra Müdürlüğü 2007/7408 nolu dosyayı, 2 trilyon 644 milyarlık hazine zararı borcunu tahsil için işleme koydu.

Erbakan'ın, Altınoluk köyündeki yazlığının yanı sıra Ankara Çankaya'da 2, Yenimahalle'de 1, Balıkesir-Edremit, Kocaeli- İzmit 2. Bölge Bahçecik köyündeki arsası ve İstanbul-Fatih 1. Bölge Hasan Halife mahallesindeki evlerine tedbir konuldu. İcra müdürlüğü tarafından gönderilen ödeme emrinin tebliğ alınmasından itibaren, Erbakan'ın 7 gün içinde mal beyanında bulunması ve borcunu ödemesi gerekiyor.

Borç ödenmediği takdirde ihtiyati haciz yoluyla konulan tedbirler kesinleşerek mahkeme tarafından değer tespiti yapılacak. Ardından da taşınmazların bulunduğu illerin mahkemelerine gönderilen yazılarla mallar satışa çıkartılacak.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
OSMANLI PADİŞAHLARI NEDEN HACCA GİTMEDİLER?
Osmanlı hanedanında, bırakınız padişahları, şehzadeler arasında bile Cem ...
 
YÖNETMENİNİ ÇILDIRTAN TERÖR FİLMİ
Devlet, PKK'ya karşı bir film yaptırmak istedi. Filmin yapımına öyle müdahaleler ...
BAŞKAN GİDİYOR, ADAYLARI BELLİ OLDU
Yargıtay Başkanı Osman Arslan, yarın düzenlenecek törenle yaş haddinden ...
90 KİLO BELGEYİ KÜRSÜYE KOYACAĞIM
İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsviçre Federal Mahkemesinin, Lozan Bidayet ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gökhan Töre
MHP
TCMB
Ukrayna
Ankara
Alba Berlin
FED
UEFA Avrupa Ligi
Galaxy A3