E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ERDOĞAN KÖŞK ADAYI HAKKINDA NET KONUŞTU 

Erdoğan ATV'de canlı yayına çıktı, Köşk adayı konusunda kesin konuştu.

20.07.2007 - 00:54
ERDOĞAN KÖŞK ADAYI HAKKINDA NET KONUŞTU

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seçim meydanına katıldı ve gündeme dair soruları yanıtladı. Erdoğan'a Köşk adayı soruldu, Başbakan Gül'den vazgeçmediğini söyledi. İşte söyleşiden satırbaşları;

Üsluptaki sertlik

Erdoğan seçim süresince liderlerin üslupların sertleştiğini bundan mutluluk duymadığını belirterek "Beni meydanlarda şahsıma edilen iftiralar çıldırtıyor. Yok AK Parti altın dağıtıyormuş yok kömür dağtıyormuş. Yok Türkiye'nin borcunu artırmış, yok evler vermeyip halkı evsiz bırakmışız. Bu ilanlar ve meydanlarda atılan iftiralara kızıyorum.

Çocuğumun gemisi

Baykal bize iftira atmak için her yolu deniyor şimdi de oğlum vasıtasıyla bize çatıyor. Neymiş ben oğlumun gemisi için deniz sektöründen ÖTV'yi kaldırmışız. Gemicik dememin nedeni ise bunun adı koster. Ben 17 yıldır ticaretle uğraşıyorum. Oğlum iş yapmasın mı? Bir arkadaşımızın çocuğuyla birlikte gemi aldılar. Bunda büyütülecek ne var? Ben bir gıda firmasının distribütörlüğünü yapmıştım. Hakkımızda bir sürü iftira atınca şirketlerimi de sattım. Oradan gelen gelirle çocuğuma imkan sağladım. 28-29 yaşındaki adamlar bir iş yapmasın mı. Diğer oğlum Amerika'da mortgage sayesinde bir ev aldı. Bunu bile iftira konusu yaptılar. Ben bugüne kadar Sayın Baykal'ın çoluğuyla çocuğuyla ilgili hiç bir şey söyledim mi?

Kapıları onlar kapatıyor

Ben sayın Baykal'a kapıları kapatmayalım diyorum. O kalkıyor bizim Cumhurbaşkanı adayımıza militan yakıştırması yaptı. Sayın Baykal'ın ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Belki kamuoyu araştırmaları önüne geliyor o yüzden ne dediğini bilmiyor. Ben kaç kere 'Milli Görüş' gömleğimi üzerimden çıkarttım dedim. Sayın Baykal'a şunu sormak lazım Almanya'da dini bir partinin lideri Cumhurbaşkanı oluyorsa biz de ne sakıncası var. Ben Başbakan olabiliyorsam, Abdullah Bey 16-17 sene milletvekilliği yapmışsa Dışişleri Bakanlığı döneminde yurt dışında bu kadar tanınmışsa neden Cumhurbaşkanı olamaz mı. Madem öyle gelin millete gidelim. Ama Baykal her zamanki gibi krizden nemalanmakla meşgul.

Benim adayım hala Abdullah Bey

Bir takım senaryolar yazıldı çizildi. Benim gönlümden geçen hala Abdullah Bey'in Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. Çünkü burada Sayın Gül'e ve AK Parti'ye haksızlık yapıldı. Daha önceki Cumhurbaşkanları hangi yöntemle seçildi. Sayın Baykal Anayasa Mahkemesi'ni bile tehdit etti. Hani sen demokrattın. Halkın oyuna neden itibar etmiyorsun?

Referanduma gideriz

Yeni dönemde cumhurbaşkanı seçiminde yine meclise gelmezlerse bu kez millete gideriz. Ancak bu ülkede 40 günde bir seçime gitmek ne kadar doğru. Geçen sefer kapıları tuttular o yüzden CHP'li vekiller meclise gelemedi. Ancak inanıyorum ki listeye alınmayan CHP'li arkadaşlarımız başlarına ne geleceğini bilseydi meclise girip 367'yi bulduracaklardı.

DTP'ye uzlaşmayız

Şu an DTP diye bir şey yok. Eğer bağımsızlar bir grup oluşturur DTP'ye katılırlarsa ve şimdiki tavırlarını yani (PKK arka bahçemizdir) derlerse onlarla görüşmeyiz. PKK'nın bir terör örgütü olduğunu kabul etmezlerse asla görüşmeyiz.

Yeni dönemde mecliste gerilim olabilir

Sayın Bahçeli Apo'yu asacağını söylüyor. Peki siz iktidarda iken, idam kalkmamışken neden asmadınız? Biz hukuk devletiyiz hukuk neyi gerektirirse onu yaparız. Görünen o ki gelecek dönemde Meclis'te bir DTP MHP gerilimi olacaktır.

AP heyetinin seçimi izlemesi normal

Başbakan Erdoğan Ali Kırca'nın "AP'den 32 milletvekilinin seçimleri izlemesi normal mi sorusuna" Elbette gelebilirler ve Türkiye'de demokrasinin ne kadar güzel işlediğini görebilirler"dedi.

ABD silahları PKK'da

PKK'dan kaçan iki militan kendilerine silahların ABD tarafından verildiğini ittiraf ettiler. Bizim de sağ ya da ölü ele geçirdiğimiz teröristlerin üzerinde hep Amerikan silahları bulunuyor. Biz de bu durumu gözönünde bulundurarak başta Dışişleri Bakanımızla Pentagon ile irtibat kuruyoruz. Bu silahlar ABD'den direk mi veriliyor yoksa tüccarlar aracılığıyla mı PKK'nın eline geçiyor bilemiyoruz. Ama temenni ederiz ki bu silahları ABD direk veriyor olmasın.

ABD açıkça teröre karşı durmalı

ABD'den beklentimiz şudur; Nasıl terör kendi canını acıtmışsa bizim de ne çektiğimizi bilmek zorundadır. Biz teröre 15 bin şehit verdik. ABD İkiz Kuleler'in vurulduğunda n ehissetiyse biz de onu hissediyoruz. Senin teröristin iyi benimki kötü olmaz. Eğer Amerika bu teröre karşı gereğini yapmazsa biz gereğini yaparız. Sınırötesiysea sınır ötesi olabilir.

O teröristi istedik

Başbakan Erdoğan, Avusturya'nın Kuzey Irak'a gönderdiği PKK lideri için Irak yönetimine mektup yazıldığını ve "Biz teslim edin" dendiğini açıkladı.

Kıbrıs dayatması

AB yolunda bir sıkıntımız yok. Ancak Avrupa Birliği bize Kıbrıs dayatmasını yapıyor. İslam Ülkeleri Birliği Kuzey Kıbrıs'ı tanıyor ama Avrupa Birliği tanımıyor. Bize Kıbrıs'ı tanıyın diyorlar. Peki siz neden Kıbrıs'ı tek devlet görüyorsunuz. O halde Güney Kıbrıs deyin.

Petkim ucuza gitmedi

Petkim'i satmakla eleştiriliyoruz. Petkim'i alan kişi bir Kazak Türkü. Ancak bu kişinin Ruslar'la başka ortaklığı var ve bu ortaklığı yöneten kişi Türkiye'nin hassas olduğu çevrelerden. Yani Ermeni vatandaşı. Peki bu satışa kızanlar Oyakbank'ın Hollandalılar'a satışından niye rahatsız değiller.

MHP'yi bildirgesiyle vurdu

Özelleştirmeye en çok karşı çıkan MHP lideri Bahçeli geçmiş dönemde imza attığı özelleştirmeliri ahtırlamıyor mu. Onların döneminde zarar eden KİT'lerin sıfır bedelle çalışanlarına devri öngörülüyor. Biz iktidarımız döneminde hiç bir kuruluşu sıfır bedelle satmadık. MHP'nin bildirgesinde şu var; Yabancı sermaye ülkemizin refahına yararlı olacaksa desteklenmelidir. Bizi eleştiriyorsunuz peki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Petkim'i satacağız

Ne Bahçeli ne Baykal kusura bakmasın Petkim'i satacağız. Ülkemize ne yarar sağlarsa satarız. Engellemeselerdi Galataport'tan büyük kazancımız olacaktı. Buradan büyük kaybımız var. Haydarpaşa Port bize 5-6 bin yatak sağlayacaktı.

İkinci Tüp geçit geliyor

Ahırkapı ile Haydarpaşa arasında tekerlekli araçların geçeceği ikinci bir tüp geçit yapacağız. Haydarpaşa Limanı kalkacak ve orayı bir dünya kongre merkezi yapacağız. Ama Haydarpaşa'ya da şu an için engel oldular. İstanbul'a büyük bir güzellik katacaktık şimdilik olmadı. Ama bunları aşacağız.

Üçüncü köprü kesin

Boğaz'a üçüncüyü köprüyü mutlaka yapacağız. CHP zihniyeti birinci köprüyü de karşı çıkmıştı. Dünyada bir çok örneği var daha sık köprüsü olan yerler var. Benim en büyük rüyam Karadeniz Otoyolunu İstanbul7a bağlamak var. Bunu gerçekleştirirsek dünyanın 'Deniz gören en uzun otoyulu'nu yapmış olacağız.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
TARHAN ERDEM AK PARTİ'Yİ UÇURDU
Tarhan Erdem yönetimindeki KONDA'nın, altı ay içinde yaptığı dokuz araştırma, ...
İŞTE MECLİS'İN 8 ÖRNEK VEKİLİ
1 haftalık mesai karşılığı hesaplarına yatırılacak 3 aylık maaşı reddettiler. İşte o 8 milletvekili!
 
BAYKAL VE AĞAR ÇEKİLME RESTİNE YANIT VERDİ
Başbakan Erdoğan'ın "çekilme" çağrısına hemen cevap vermeyen Baykal ve ...
ERDOĞAN RESTTEN BÖYLE DÖNDÜ
Erdoğan "Tek başıma iktidar olmazsam bırakırım" restini şarta bağladı. İşte şartı:
ÖZKÖK’TEN İLGİNÇ TESPİT: DENİZ BAYKAL, TÜRKİYE’NİN "YENİ DEMİREL’İ"DİR.
Hürriyet Genel yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök Bahçeli ve Erdoğan’dan sonra ...
 
ANKETLERİN EN GARİBİ KANALTÜRK'TEN!
Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 48.78, Milliyetçi Hareket Partisi yüzde ...
HESAP SORMAYA 4 GÜN KALDI
Edirne'de konuşan Cem Uzan, "Az kaldı iktidara geliyorum" dedi.
ERBAKAN: AK PARTİ'TE OY VEREN YAHUDİ'YE OY VERİR
Milli Görüş lideri ve eski başbakan Necmettin Erbakan, siyasi partilerin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
NBA
Afganistan
Çankaya
film
Kırgızistan
Abdullah Ercan
Murat Yıldırım
harç