E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

En çok Reklamı GSM Operatörleri Verdi 

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) araştırmasına göre, 12 televizyon kanalında yapılan reklam ölçüm sonuçlarına göre, 2010 yılının haziran - temmuz - ağustos aylarını kapsayan döneminde, geçtiğimiz yılın aynı zaman dilimine oranla reklam harcamaları önemli bir artış gösterdi.

16.09.2010 - 12:01
En çok Reklamı GSM Operatörleri Verdi

Markaların, geçen yılın aynı dönemiyle kıyasla, televizyon reklam harcamalarını yüzde 12 oranında artırdığı bildirildi.

Ramazan ayının yaz günlerine gelmesinin “Televizyonlarda Ramazan bereketini yaşattığı” belirtilen araştırmada, “Ramazan bereketinin yaşandığı TV kanallarında toplam 799 bin 178 spot izleyicinin karşısına çıktı. TV ekranlarında yayınlanan reklamların süresi ise 4 bin 711 saati yani yaklaşık 196 günü buldu. Markaların reklamlarında, geçen yaza oranla yüzde 12 artış yaşandı” denildi.

“GSM REKLAMLARINDA TURKCELL LİDER”

Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bin 12 markanın televizyon kanallarında boy gösterdiği yaz ekranında, en çok reklam veren markanın “Turkcell” olduğu belirtilen araştırmada, sonuçlar şöyle sıralandı:

“Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bin 12 markanın televizyon kanallarında boy gösterdiği yaz ekranında, en çok reklam veren marka ise Turkcell oldu. Reklamlarında yüzde 10 oranında artış yaşanan Turkcell, geçen yazın en çok reklam veren markası olan büyük rakibi Vodafone'u geride bırakarak listenin zirvesine yerleşti. Yaz boyuca 26 bin 405 reklam spotuyla hedef kitlenin karşısına çıkan Turkcell özellikle, 'Tosun ve Yabancı Damat' reklam serisi, 'Gülse Birsel'li' reklamları ve 3G hızını anlatan reklamlarıyla dikkat çekti. Reklam filmleri 219 saate yakın ekranlarda yer bulan markanın dünya basketbol şampiyonası için hazırladığı reklamı da beğeni topladı.”

2009 yazında olduğu gibi, 2010 yazında da en çok reklamı GSM operatörlerinin verdiğinin tespit edildiği araştırmada “Üç aylık süreçte en çok reklam veren ilk üç marka, Turkcell, Vodafone ve Avea oldu. Geçtiğimiz yaz döneminin en çok reklam veren markası olan Vodafone'nun bu yaz reklamlarında yüzde 6 oranında düşüş tespit edildi. Özellikle, 'Selim' karakterini canlandıran Şafak Sezer'li reklamlarıyla dikkat çeken Vodafone, toplam spot adedinde Turkcell'i geride bıraktı.”

TEMİZLİK ÜRÜNLERİNDE EN ÇOK REKLAM VEREN MARKA KOSLA

Yaz aylarında ekranlarda en çok görülen markalardan birininde ev temizlik ürünü Kosla markası olduğu belirtilirken, Kosla'yı Türk Telekom, Calgon, Coca Cola, Bosch, İstikbal ve Arçelik markalarının reklamlarının takip ettiği kaydedildi.

Araştırmada, reklam yatırımını en çok azaltan sektörlerin ise yayıncılık, kozmetik, ev temizlik ürünleri, ticaret ve ısıtma/soğutma sektörleri olduğu tespit edildi.

Hürriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBK 10 Bin Ton Kasaplık Sığır İthal Edecek
Et ve Balık Kurumu (EBK) 10 bin ton kasaplık sığır ithal edecek. Daha ...
Tam Otomatik MiTo Türkiye'de
Alfa Romeo'nun lüks küçük sınıfta yer alan modeli MiTo'nun TCT kodlu çift ...
Türk Turizmi İyi Yolda
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk turizminin iyi yolda olduğunu, ...
 
Zenginlere Para Kazandıran Düşünce Yöntemleri
Orta sınıftakiler zengin olmak için lotodan para çıkması gibi kendi dışındaki ...
Kral-kraliçe Havası Yarattı ‘evet’ Gazıyla 500 Milyon Liralık Projeye Soyundu
DAP Yapı, Maltepe’deki DAP Royal Center projesindeki ‘kraliyet’ konsepti ...
Altın Yeni Rekorunu Kırdı
Altının ons fiyatı merkez bankaların son 22 yıllık dönem içinde bu yıl ...
 
Dış Ticaret Rakamları Açıklandı
Türkiye'de Temmuz ayında birim değer ve ihracat miktar endekslerinde artış oldu.
Borsa, İlk Yarıda Geriledi
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, birinci seansın ilk yarısında geriledi.
İşsizlik Rakamları Açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı hanehalkı işgücü verilerini açıkladı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Acun Ilıcalı
passolig
Demba ba
Manchester City
EURO2016
Eurolague
ösym ygs sınavı
iletişim