E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

El-Kaide İnternette ABD'ye Savaş Açtı  

El Kaide terör örgütünün internet üzerinden ABD ve müteffiklerine savaş açtığı bildiriliyor. Washington Post gazetesi El Kaide'nin teknolojinin son imkanlarını kulllanarak internet üzerinden yaydığı videolar ile ilgili çok geniş bir haber yayınladı.

24.06.2008 - 15:58
El-Kaide İnternette ABD ye Savaş Açtı

El Kaide terör örgütünün internet üzerinden ABD ve müteffiklerine savaş açtığı bildiriliyor. Washington Post gazetesi El Kaide'nin teknolojinin son imkanlarını kulllanarak internet üzerinden yaydığı videolar ile ilgili çok geniş bir haber yayınladı. Haberde ABD'li bir terör uzmanının "Biz bu adamları mağaralarda yaşayan adamlar olarak görüyorduk ancak bizim Washington'daki teknoloji ile donatılmış binalarda yaptığımız gibi laptoplarla haberleşiyorlar" şeklinde konuştuğu kaydedildi. 

El Kaide terör örgütünün internet üzerinden ABD ve müteffiklerine karşı yürüttüğü savaş şaşırtmaya devam ediyor. Terörizme karşı savaşın fikirler ve propaganda savaşına dönüştüğü kaydedilirken, insanların zihinlerini ve kalplerini ele geçirmek için televizyonda ve internette büyük bir mücadelenein gerçekleştirildiği belirtiliyor.
Washington Post'un haberine göre, her üç ya da 4 günde bir El Kaide'nin internete yeni bir görüntü veya ses kaydı yayınlanıyor. Haberde, kamu diplomasisine yatırılan milyarlarca dolar paraya ve Müslümanları hedefleyen propaganda çabalarına rağmen ABD'li yetkililerin El Kaide'nin ideolojik argümanları ile başa çıkma konusunda yetersizliklerini kabul ettikleri bildirildi. Haberde ABD'li bir terör uzmanının, "Biz bu adamları mağaralarda yaşayan adamlar olarak görüyorduk ancak bizim Washington'daki teknoloji ile donatılmış binalarda yaptığımız gibi laptoplarla haberleşiyorlar" şeklindeki sözlerine yer verildi.
Haberde, Usame bin Ladin ve diğer El Kaide liderlerinin çekilen görüntülerinin bir haftadan daha kısa bir süre içinde yayınlanabildiği belirtilirken, ABD istihbaratının yıllardır uğraşmasına rağmen Bin Ladin ve diğer liderlerin görüntülerinin orijinallerine kadar ulaşamadığı kaydedildi.
Gazete, ABD hükümeti ve müttefiklerinin internet servis sağlayıcılarını İslami web sitelerini kapatma yönünde zorladığı belirtilirken, bir çok önemli teknoloji uzmanın yakalandığı veya öldürüldüğü bildirildi.
-TÜRKÇE ALT YAZILAR-
El-Kaide'nin yayınladığı görüntülerde İngilizcenin yanı sıra Almanca, İtalyanca, Fransızca, Türkçe ve diğer dillerde alt yazılar kullandığı kaydediliyor. Haberde deneyimli bir ABD'Li terör uzmanının da "Web sitelerini kapatabiliriz ancak bu El Kaide'ye karşı stratejik bir silah olarak işe yaramaz" dediği belirtildi

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
Hapis Arkadaşını Görünce Ağladı
Pınarhisar Cezaevi'nde kaldığı dönemden tanıdığı Ömer Uçar, grup toplantısı ...
CHP'lilere Eylem Ambargosu
Denizli'deki tarihî Kaleiçi Çarşısı esnafı, ekonomik sıkıntılar sebebiyle ...
Bilim Adamları Uyardı: Bu Son Şans!
ABD'yi bundan tam 20 yıl önce küresel ısınma konusunda uyaran bilim adamı, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
Gaziantepspor
Kızılyıldız
seçim
İsveç
kardeş
ygs 2015
Fernandao
bakırköy