E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Dünyanın Sonu Yarın!  

ABD'de aşırı Protestan bir grup, 21 Mayıs 2011 tarihinde kıyametin kopacağına inanıyor

20.05.2011 - 11:24
Dünyanın Sonu Yarın!

ABD’de aşırı dinci Protestan bir grup, İncil’in ayetlerine dayanarak yaptıkları karmaşık bir matematiksel hesaba göre, 21 Mayıs 2011 tarihinde kıyametin kopacağına inanıyor. ABD’den 150’dan fazla bürosu bulunan “Family Radio” adlı yayın şirketinin sahibi olan Protestan grup, aylardan beri yürüttükleri “kıyamet kampanyası” çerçevesinde, 21 Mayıs’ta başlayacak doğal afetlerin 5 ay süreceğini ve Tanrı’nın tüm evreni ve içinde yaşayanları yok edeceğini öne sürüyor.

21 Mayıs, her yıl Mayıs ayının son Pazartesi günü düzenlenen ve savaşta ölen ABD’li askerlerin anıldığı Anma Günü’nün öncesine rastlıyor. Family Radio ağının başındaki isim Harold Camping, “kıyamet kopacağı için ABD’lilerin hafta sonunda Anma Günü için hazırlık yapmasına gerek olmadığını” ifade etti.

Oldukça iddialı konuşan Camping, tüm dünyanın merak ettiği ve kıyametin habercisi olduğuna inandığı matematiksel hesabı şöyle açıklıyor:

“Hz. İsa 1 Nisan 33 Cuma günü çarmıha gerildi. Dünya’nın, Güneş etrafında tam bir dönüş yapma süresi 365.2422 gün. Sonuç olarak, 1 Nisan 2011, Hz. İsa’nın tam olarak 722 bin 449.07 gün önce çarmıha gerildiği tarihi temsil ediyor. Bu tarihe 51 gün eklerseniz, bu da 1 Mayıs’a denk geliyor. Bu da toplamda 722 bin 500.07 güne eşit…”

Evanjelistler, bu rakamı en yakın tamsayıya çevirerek 722 bin 500’e yuvarladı. Bu rakamın önemi, 5 x 17 x 10 işleminin karesine eşit olması.

HESABIN SONUNA GELİNDİĞİNDE…

Camping’e göre, “5” günahlardan arınmayı, “10” mükemmelliği ve “17”de cenneti temsil ediyor. Bu rakamların çarpımlarının karesi 722 bin 500 sonucunu veriyor. İşte bu nedenle, kıyamet 21 Mayıs 2011 günü kopacak.

Ancak bu hesaplama birçok soru işareti doğurmuş durumda. Eleştirmenler, neden Camping’in seçtiği metodun Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesini, hesaplamada 5,10 ve 17 rakamlarının kullanılmasını, bu rakamların neden birbirleriyle çarpılması gerektiğini ve son olarak neden İncil’in dünyanın sonuna işaret eden gizli matematiksel hesaplamalar içermesi gerektiğini anlamış değil.

Dahası, Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği 1 Nisan 33 tarihi aslında Çarşamba’ya denk geliyor…

MAYALAR NE OLACAK?

Evanjelistlerin kullandığı anlaşılması güç "kıyamet günü metodunun" aksine, dünyada "son gün" için yapılmış farklı hesaplamalar da mevcut.

Bunlardan en ünlüsü, şüphesiz Mayaların kullandığı Haab takvimi. Haab takviminin son günü, modern günümüzde kullandığımız Gregoryan takvimininde 21 Aralık 2012'ye denk geliyor. Bu tarihte, yarı tanrı "Annuaki" ırkının yaşadığı Marduk'un Güneş Sistemi'ne gireceği ve oluşacak manyetik değişimler nedeniyle Dünya'nın doğal afetlerle sarsılacağı öne sürülüyor.

Astronomi alanında oldukça ilerlemiş antik uygarlıklardan biri olan Maya'ların yaptığı takvimin bitiş tarihi, gerçekten Dünya'nın sonuna mı işaret edip etmediği, günümüzün popüler tartışmalarından biri.

HÜRRİYET

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Haremlik-Selamlık' Tatil Köyüne Türk İlgisi
Kutsal kitaplarda lanetlenmiş Lut Kavmi'nin yaşadığı yer olarak tarif ...
Barış İnsiyatifi Üyeleri Mısır'da
İsrail Barış İnisiyatifi üyelerinden oluşan bir heyet, Mısır'da, Mısır ...
Peşaver'de Patlama: 1 Ölü
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver'de ABD konsolosluğu yakınında meydana ...
 
ABD'de 4 Kişinin Katili İdam Edildi
ABD'nin Alabama eyaletinde, 1992 yılında 4 kişiyi öldürmekten idam cezasına ...
Clinton:" Kaddafi'nin Eşi ve Kızı Tunus'ta"
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ...
Kemal mi, Christine mi?
IMF Başkanlığı seçimi, bahis şirketlerinin bile radarına girdi. İngiliz ...
 
'Dedikleri Doğru mu?'
CIA ve MİT ajanlığı yaptığını iddia eden Berkan Yaşar adlı Türk, Rus devlet ...
İspanyo Gençleri de Meydanlara İndi
Ekonomik kriz ve işsizlikten bunalan İspanyol gençler, başkent Madrid’de meydanları doldurdu
Mecliste Boğaz Boğaza Kavga!
Ukrayna Meclisi’nde önceki gün vekil Oleg Lyashko ve Meclis Başkan Yardımcısı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
yangın
AB
MERSİN
Cüneyt Çakır
passolig
emrah yılmaz
Chloe Loughnan
İslam