E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Dünya Nüfusu 7 Milyara Koşuyor! 

Dünya nüfusunun 7 Milyara ulaşacağı söylenirken Türkiye nüfusunun da aynı zamanda ulaşacağı rakam korkutucu!

10.07.2011 - 11:53
Dünya Nüfusu 7 Milyara Koşuyor!

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA İcra Direktörü Dr. Babatunde Osotimehin, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, dünya nüfusunun yılsonunda 7 milyara ulaşacağını belirterek, bunun bir fırsat ve harekete geçme zamanı olduğunu, bu nedenle “7 Milyarlık Eylem” kampanyasını başlattıklarını kaydetti.

UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque ise Türkiye’nin nüfus büyüklüğü açısından Avrupa’da 3. dünyada ise 18. sırada olduğuna dikkat çekerek, nüfus artış hızı azalsa da Türkiye nüfusunun 2050 yılında 100 milyona erişmesini beklediklerini ifade etti.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA İcra Direktörü Dr. Babatunde Osotimehin, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, dünya nüfusunun yılsonunda 7 milyara ulaşacağını belirterek, bunun bir fırsat ve harekete geçme zamanı olduğunu, bu nedenle “7 Milyarlık Eylem” kampanyasını başlattıklarını kaydetti.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA İcra Direktörü Dr. Babatunde Osotimehin, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. “31 Ekim tarihinde dünya nüfusunun 7 milyara ulaşması nedeniyle insanlara 7 milyarlık bir dünyada yaşamanın ne demek olduğu ve hayatlarımızı etkileyen bu durumla ilgili harekete geçme zamanının geldiğini anlatmayı amaçlıyoruz” diyen Osotimehin, bugün yerküreyi saran yoksulluk, eşitsizlik ve kaynakların giderek azalmasının yarattığı sorunların çözülmesi için ellerindeki bilgi ve çözümleri insanlarla paylaşabileceklerini belirtti.

-“HER GÜN ÖLEN BİNDEN FAZLA KADININ HAYATINI KURTARABİLİRİZ”-

İhtiyaç duyulan doğal kaynakların koruyucusu olunabileceğine dikkat çeken Osotimehin, şöyle devam etti:

“Hep birlikte el ele, gençlerimiz için yeni bir gelecek yaratabilir, genç kızlarımız ve kadınlarımızın haklarına kavuşmalarını sağlayabilir ve hatta ihtiyacımız olan doğal kaynakların koruyucusu olabiliriz. Üreme sağlığı hakları bizim ortak geleceğimiz ve uzun soluklu kalkınmamızın temelidir. Gelişmekte olan ülkelerde gebeliklerini planlamak isteyen ama modern korunma yöntemlerine ulaşamayan 215 milyon kadının ihtiyaçlarını karşılayabilir, her gün doğum ve hamilelik yüzünden ölen binden fazla kadının hayatını kurtarabiliriz.”

Kadınlar ve genç kızlara tanınacak fırsat ve hakların onların ailelerinin, toplumlarının ve uluslarının gelişmesini sağlayacağını vurgulayan Dr. Osotimehin herkesi “7 Milyarlık Eylem” kampanyasına katılmaya davet etti. Osotimehin, “7 milyarlık bir aile olarak Dünya Nüfus Günü’nü kutladığımız bugünlerde, ‘7 Milyarlık Eylem’ kampanyamıza vereceğiniz bireysel katkılar katlanarak dünyamızı değiştirecek bir adımlara dönüşebilir” dedi.

-TÜRKİYE NÜFUSU 2050 YILINDA 100 MİLYON OLACAK-

UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin nüfus büyüklüğü açısından Avrupa’da 3. dünyada ise 18. sırada olduğuna dikkat çekti. Nüfus artış hızı azalsa da Türkiye nüfusunun artmaya devam ederek 2050 yılında 100 milyona erişeceği tahmin edildiğini kaydeden Hugue, “Türkiye’de 10-24 yaş arasında 25.4 milyon genç insan var bu da toplam nüfusun yüzde 34.5’ini oluşturuyor ve yine aynı şekilde dünya üzerinde yaşları 10-24 arasındaki 1.8 milyar gence yatırım yapmak için elimizde bir fırsat var. Dünya nüfusunun neredeyse üçte birini oluşturan bu grubun yüzde 90’ı gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor ve her genç insan, aralarında cinsel eğitimin de bulunduğu kapsamlı bir eğitimi ve sağlık hizmetlerini hak ediyor. Birbiriyle çok sıkı bir biçimde iletişim içinde olan bu genç nüfus sayesinde nesiller boyu daha iyi bir gelecek inşa etme olanağına sahibiz. Doğru politikalar, yatırımlar ve sosyal destek ile bu genç insanlara sağlıklı, yoksulluktan uzak, barış ve istikrarlı bir yaşam sunabiliriz” ifadesinde bulundu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Damatlar Rusya'da Favori
İstatistiklere göre Rus genç kızların evlilik tercihinde Türk gençleri birinci sırada...
Clinton Libya İçin Geliyor
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libyalı muhaliflerin toplantısına ...
Japonya'da 7 Büyüklüğünde Deprem
Japonya'da bugün 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
Atlantis Uzay Mekiği Fırlatıldı
Atlantis Uzay Mekiği Fırlatıldı
Tahrir Meydanı Devrim Günlerini Aratmadı
Tahrir Meydanı Devrim Günlerini Aratmadı
Dünyanın En Yeni Ülkesi Güney Sudan
Dünyanın En Yeni Ülkesi Güney Sudan
 
Rauf Denktaş Taburcu Oldu
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tedavi gördüğü YDÜ Hastanesi'nden ...
İlginç Obama Detayı
ABD'de ilk kez gündeme gelen göçmenlik belgelerine göre; anne ve babası ...
AİHM'den Tarihi Karar
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Ermenistan vatandaşı Vahan Bayatyan'ın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
yunanistan
IŞİD
premier lig
Mesut Bakkal
Şota Arveladze
A) Milli Futbol Takımı
Edward Snowden
siyanürlü mektup