E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

download Türkiye’nin özrü geç geldi ama kabul ettik!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin Moskova'dan çok daha önce özür dilemesi gerektiğini ifade ederek, "Geç olması hiç olmamasından iyidir. Ankara'yla ilişkilerin yenilenmesi için gereken her şeyi yapıyoruz" dedi.

7.07.2016 - 18:30
download

Kırım'daki Artek yaz kampında haftalık basın toplantısı düzenleyen Zaharova, Türkiye’yle ilişkilerin yenilenmesi için gereken her şeyi yaptıklarını söyledi.
Sputnik Türkiye’nin aktardığı habere göre Zaharova şunları kaydetti: “Bariyerler (ekonomik yaptırımlar) kaldırılıyor çünkü Türkiye özür diledi. Gerçi Türkiye’nin bunu çok daha önce yapması gerekiyordu. Ama geç olması hiç olmamasından daha iyidir. Bu özrü kabul ettik. İlişkilerin yeniden başlaması için gerekenleri yaptık.”
‘TÜRKİYE MİLİTANLARI DESTEKLEMEMESİ GEREKTİĞİNİ İDRAK ETMELİ’

“Ankara’nın, Suriye topraklarındaki militanların Türkiye tarafından desteklenmesinin kabul edilemez olduğunu idrak etmesini umuyoruz ve bunun için her şeyi yapıyoruz” diyen Zaharova, bu meseleyi hem ikili temaslarda hem de uluslararası platformlarda gündeme getirmeye devam edeceklerini belirtti.
Zaharova ayrıca IŞİD’in Türkiye toprakları üzerinden aldığı destek konusunda istihbarat servisleriyle çalışmaya devam ettikleri ekledi. Sözcü, Türkiye’yle ilişkilerin normalleşmesinin, Rusya’nın sorunlu meseleleri ‘halının altına süpüreceği’ yani unutacağı anlamına gelmediğini de vurguladı.
‘HAVAALANI’NDAKİ SALDIRI NEDENİYLE RUS VATANDAŞLARININ GÖZALTINA ALINMASINI TAKİP EDİYORUZ’

Öte yandan Zaharova, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırılarıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle gözaltına alınan Rusya vatandaşlarıyla ilgili durumu da takip ettiklerini belirtti.
Zaharova, “Eğer izlediğimiz teröristler Türkiye topraklarında ya da başka bir ülkenin topraklarında bulunuyorsa bizim tarafımızdan izlenmeye devam edilecekler. Onların tarafımıza iade edilmesi için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
‘ÇATAYEV HAKKINDA ULUSLARARASI ARAMA KARARI ÇIKARTMIŞTIK’

Çeçen militan Ahmet Çatayev’in İstanbul saldırılarının planlayıcısı olduğuna inanıldığından haberleri olduğunu da ekleyen Zaharova, “Rusya bu kişi hakkında terörle bağlantılı olduğu suçlamasıyla uluslararası arama kararı çıkartmıştı” hatırlatmasını yaptı.
Sözcü

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tecavüzün yasal tanımı genişledi!
Almanya'da parlamento tecavüzün yasal tanımını genişleten ve "Hayır, hayır ...
Seyf'ül İslam serbest bırakıldı
Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyf'ül İslam Kaddafi, bugün serbest bırakıldı.
Bağdat'taki saldırıda son bilanço ne?
Irak'ın başkenti Bağdat'ta pazar günü meydana gelen bombalı saldırıda ...
 
Vize serbestisinde yeni dönem!
Avrupa Parlamentosu (AP), üçüncü taraf ülkelere bazı durumlarda uygulanan ...
Blair Irak işgali için özür diledi!
İngiltere'nin işgale dahil olmasını soruşturan Chilcot raporunun açıklanmasıyla ...
Dev tatbikata Türkiye katılıyor!
Bulgaristan'ın ev sahipliği yaptığı Breeze-2016 Tatbikatı'nda, ABD, İtalya, ...
 
Boğalarla ilk koşu!
İspanya'nın kuzeyindeki Pamplona kentinde başlayan San Fermin Festivali'nde ...
Şiddetli yağmur 140 can aldı!
Çin'de hafta başından bu yana etkili olan şiddetli yağışların doğurduğu ...
Gazze'ye 50 tırlık yardım daha!
Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında Gazze'ye ihtiyaç ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
Sağlık
Suudi Arabistan
Ahmet Kural
Jose Mourinho
uzaktan çalışma
poyraz karayel
Ahmet Kaya
uefa