E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Dolar 2.82'ye indi faiz yine tek hane 

Son Dakika Haber Dolar 2.82'ye indi faiz yine tek hane... Gelişen piyasalar Fed Başkanı Yellen'la coştu. Bayram havası Türkiye'ye de yansıdı. Dolar dört ayın en düşük seviyesine geriledi, faiz beş ay aradan sonra tek haneye indi.

31.03.2016 - 07:45
Dolar 2.82 ye indi faiz yine tek hane

Gelişen piyasaların Fed coşkusu tavan yaptı. Faiz artırımlarının kademeli olarak yapacağı beklentisinin, Fed Başkanı Janet Yellen tarafından önceki akşak bir kez daha vurgulanmasının ardından dolar tüm dünyada ciddi biçimde değer kaybederken, gelişen piyasalar da son yılların en iyi ayını geride bırakmaya hazırlanıyor. Türkiye'de de önceki gün 2.88 seviyesinde işlem gören dolar, dün söz konusu açıklamaların ardından 2.82 seviyesine kadar çekilirken, mevcut söylemlerin devam etmesi durumunda uzmanlara göre dolardaki düşüş devam edebilir.  

KISA VADEDE 2.77'YE ÇEKİLEBİLİR 
Bir bankacı, Yellen'ın ardından faiz artırım beklentilerinin gerilediğini ve euro/dolar paritesinin yükseldiğini söyleyerek, "Dolar/TL Yellen sonrası hızla 2.84'ün de altına geriledi. Bu güvercin ton bir süredir piyasalarda etkili olan risk iştahını daha da güçlendirecektir. Kısa vadede TL'deki değerlenme eğilimi devam edecektir, 2.8250 seviyesinin kırılması durumunda düşüş 2.77-78 bölgesine devam edebilir" dedi.

Son 18 yılın en iyi ayı
Fed'in bu yıl için öngördüğü faiz artışı hızının beklenenden yavaş seyretmesiyle gelişen ekonomiler, son 18 yılın en iyi ayını geçiriyor. Bu ekonomilerin para birimlerini takip eden Bloomberg endeksi 1998'den bu yana en yüksek artışını Mart ayında kaydetti. Mart ayına 2.96 seviyesinden başlayan dolar/TL, dünkü düşüşle birlikte bir ayda yüzde 4.7 değer kaybetti. Yellen önceki akşam yaptığı bir konuşmada Fed'in faiz artışı konusunda temkinli davranması gerektiğini söyleyerek, diğer Fed üyelerinden farklı bir ton takındı.

BEŞ AY SONRA
Artan risk iştahının etkisiyle 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, yüzde 9,95'e gerileyerek yaklaşık 5 ayın ardından ilk kez tek haneye düştü.

akşam

ETİKETLER:
dolar , borsa , para
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Taşeron işçilere kadro çalışması hakkında son gelişme!
Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Aranan şartlar neler? soruların ...
Dolar yükselecek mi?
2.86 seviyelerinden işlem gören dolar/TL 2.83`e kadar uzadı.
Vodafone CEO'sundan 4.5G tanıtımı!
Vodafone CEO`su Gökhan Öğüt 4.5G ile ilgiler bilgiler verdi. 4.5 G fiyatlara ...
 
Rüşvet iddialarını değerlendiriyorlar!
İsveç merkezli ilaç şirketi Novartis, Reuters haber ajansı da dahil şirketin ...
Elektriğe zam gelecek mi?
EPDK tarafından "Elektriğe Nisan'da zam geleceği haberleri' nin doğru olmadığı bildirildi.
Pele Samsung’a tazminat açtı!
Dünyaca ünlü efsanevi futbolcu Pele, Koreli Samsung Electronics şirketine, ...
 
‘Taşeron’ tazminatı yolda!
Devlet taşeron işçilere tazminat ödeyecek mi?
İşte dünyanın yükünü taşıyacak o motor!
Ford Ecotorq Motoru Seri Üretime Geçiş Töreni'nde konuşan Ford Otosan ...
Türk Telekom’un yeni yüzü Ronaldo!
Türk Telekom, dünyanın en hızlı futbolcularından Cristiano Ronaldo’yu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
fenerbahçe
tff
Maden Ocakları
Gürcistan
serdar ortaç twitter
Kadir İnanır
UEFA Avrupa Ligi
Balıkesirspor