TBMM Başkanlık Divanı, Deniz Feneri derneğine 5 Nisan 2007’de verilen Üstün Hizmet Ödülü’nün geri alınmasına ilişkin CHP’nin talebini reddetti. Ret oyu veren AKP’li üyeler, Türkiye’deki dernekle ilgili herhangi bir davanın bulunmadığını söyledi. Toptan CHP’nin talebiyle ilgili yorum yapmazken, oylamada 3 CHP ve 1 MHP’li üyenin ödülün iptali yönünde oy kullanmasına karşılık AKP ve DTP’li üyelerin oylarıyla CHP’nin talebi reddedildi.
Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın başkanlığında yapılan yeni yasama yılının ilk toplantısında, Meclis’e yeni makam aracı alınması ve TBMM bütçesi de masaya yatırıldı. Meclis bürokratları önceki araçlar 5 yılını doldurmadığı için yeni araç satın alınmasının mevzuata aykırı olacağı yönünde görüş bildirdi. Araçların kiralanması, bunun için de ihale açılması kararı alındı.
Toplantıda Genel Sekreter Ali Osman Koca’nın koruma talebinde bulunmasına divan üyelerinden bazıları, kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle sert tepki gösterdi.
BÜTÇE 441 MİLYON YTL
Toplantıda 2009 yılı bütçesi, geçen yıla göre yüzde 5,3 artış göstererek, 441 milyon 482 bin YTL olarak belirlendi. 2010 bütçesi de 504 milyon 160 bin YTL olarak öngörüldü.
A. Rezzak ORAL / Akşam
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...