E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Davutoğlu'na Tepkiler Sürüyor Yunan Basınının Kızgınlığı Geçmedi

Ahmet Davutoğlu'nun bu hafta Atina ve Batı Trakya'ya yaptığı ziyaret, Yunanistan'da pazar günleri yayımlanan gazetelerde de geniş şekilde işlendi.

13.03.2011 - 17:02
Davutoğlu na Tepkiler Sürüyor

Kathimerini gazetesi, "Ankara'nın ısrarları açıklığa kavuşuyor" başlıklı haberinde, "Davutoğlu'nun ziyaretinin Türk-Yunan ilişkilerinde alışılagelmişin dışında yeni bir yaklaşım şeklini ortaya çıkardığı" görüşüne yer verdi. Gazete, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun Ocak ayında Erzurum'da Türk uçaklarının Ege'deki uçuşlarıyla ilgili yaptığı açıklamalar ile Davutoğlu'nun Atina'daki açıklamalarını, "ilişkilerde yeni bir yaklaşım şeklinin ve iki ülke sorunlarının artık açıkça ve alenen söylenebildiğinin göstergesi" olarak değerlendirdi.

Kathimerini, Davutoğlu'nun Atina ziyaretinin ayrıca, "iki tarafın da sorunların çözümüne yönelik istişafi görüşmelerin 'iyi yolda' olduğuna ilişkin açıklamalarına karşın, Türk-Yunan yakınlaşmasında büyük görüş ayrılıklarının sürdürdüğünü" gösterdiğini yazdı. Haftalık To Vima gazetesi, "Davutoğlu Azınlığa fes taktı" başlığını kullandığı haberinde, "Davutoğlu'nun, (Batı) Trakya'da yaptığı açıklamalarında çok dikkatli olduğunu, sürekli Türk-Yunan ilişkilerinin bir dostluk dönemine girdiğini tekrarladığını ve onlarca kez Papandreu'yu övdüğünü" yazdı.

Gazete, "Türk Dışişleri Bakanının Trakya'daki Azınlığı dil, din ve kimliğini muhafaza etmeye teşvik ettiğini, aynı zamanda da Azınlık mensuplarına Yunanistan'ın ekonomik, sosyal, siyasi ve kültürel yaşamında yer almaları çağrısında bulunduğunu" kaydetti. "İskeçe'nin Şahin köyünde Davutoğlu'yu karşılayan kalabalığın iki hafta önce bölgeyi ziyaret eden Papandreu'yu karşılayanların üç katı olduğunu" belirten To Vima, vatandaşlarla yapılan röportajlarda dile getirilen eğitim, işsizlik ve diğer konulardaki şikayetlere yer verdi.

Proto Thema gazetesi ise Davutoğlu'nun istikşafi görüşmelerin gündeminde zaten var olan kıta sahanlığı konusunun belirlenmesiyle ilgili görüşmelerde Meis Adası'nın ayrı tutulmasına ilişkin bir talebi dile getirmesini "diplomatik şantaj" olarak nitelendirdi. Gazete, "Davutoğlu'nun üç gün süren ziyareti sırasında Yunan hükümetini Ege'deki sorunları hukuk kurallarına uymayan, sadece Türkiye'nin çıkarlarını güvence altına alan 'çözümlere' sürüklemeye çalıştığını" iddia etti.

To Proto Thema, Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'na ise tam bir sayfa yer ayırdı. Gazete, "bir bilim kadını, aynı zamanda da bir anne ve büyükanne, şık, ölçülü, az konuşan ve ılımlı" gibi nitelemelerle tanıttığı Sare Davutoğlu'nun "sosyal çalışmalarında eşini örnek alarak çağdaş toplumda kadının rolüne büyük hassasiyet gösterdiğini ve diğer faaliyetlerinin yanı sıra bilgisini gönüllü olarak insani amaçlarla sunan bir aktivist olduğunu fiilen kanıtladığını" kaydetti.

KATHİMERİNİ GAZETESİ

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görgü Tanıklarından Şok İddia:
Libya'nın batısında muhaliflerin denetiminde kalan tek kent olan Misrata'da ...
Japonya'da Korkunç Gerçek:
Japonya'da meydana gelen şiddetli depremin üçüncü gününde bilanço ağırlaşıyor. ...
Japonyadan Resmi Açıklama:
Japonya cuma günü meydana gelen depremi 9,0 olarak düzellti. Ülkede bir ...
 
Japonya'da Felaket, Meksika'da Bereket!
Meksika’da tsunami sonrası balık akını yaşandı.
Yunanistan'dan Uyarı
Delavekuras, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, yasa dışı yollardan girdikleri ...
Ve Korkulan Oldu
Ve korkulan oldu... Japonya’da 8.9 büyüklüğündeki depremin ardından hasar ...
 
UZAYDAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ
ABD’deki Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), tsunami faciasının ...
Oğul Kaddafi'den Berlusconi'ye Tehdit:
Muhalif güçlerle savaşını sürdüren Libya Muammer Kaddafi'nin gözde oğlu ...
Kaddafi Kentleri Teker Teker Geri Alıyor
Libya'da Kaddafi güçleri isyancıların elindeki kentleri teker teker alıyor. ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
İstanbul
dolar
barcelona
DEAŞ
Demba ba
İslam
Tarsus
yargıtay