Daum, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, mücadele anlamında bugün en iyi maçlarını gördüğünü dile getirdi.
Sahada başlattıkları kıvılcımı tribünlere yaydıklarını ifade eden Alman çalıştırıcı, ’’Maçın başlangıcı zordu. Rakibimiz iyi başladı. Ancak mücadele ederek böyle bir maça girebilirsiniz. Başlangıçtan 10 dakika sonra istediğimiz gibi maçtaydık. Hedefimiz Gençlerbirliği’ne ilk mağlubiyetini tattıran ilk takım olmaktı. Çoğu takım buraya gelince Fenerbahçe’yi yenen ilk takım olmak istiyor ama biz bu işi çevirdik’’ dedi.
Maçın başından itibaren baskı yaratmak istediklerini kaydeden Daum, ’’Pres yapmak istedik. Bu yorucu bir olay. Paslarda isabetsizlik oldu. Bu da gayet normal bir şey. Volkan mükemmel kurtarışlarıyla bizi golden korudu. Volkan’a teşekkür ediyorum. Maç ilerledikçe baskıyı çoğalttık ama ikinci yarının başlarında da yine hızlı girdik. Bu arada orta alanda yaptığımız görevde akıllı davrandık. Cristian stratejik oynadı. Emre çok iyi pres yaptı. Aslında bir golü hak ederdi. Maalesef şutu direkten döndü’’ diye konuştu.
Christoph Daum, maçta iki gol atan Alex’in klasını tekrar tekrar ispatladığını dile getirdi.
Ortaya koyduğu performansın Alex’in klasını gösterdiğini kaydeden Alman çalıştırıcı, ’’Futbolu seven Alex’in bu gollerini gördüğü zaman seviniyor. Alex’i izlediğiniz zaman kalbiniz güler’’ dedi.
Alman çalıştırıcı, daha önce üst üste 8 galibiyeti görüp görmediği yönündeki soruyu ise şu şekilde yanıtladı:
’’Daha önce 8 galibiyeti yaşamıştık. Sezon başlangıcında yok. 12 maçım var. Gerçekten büyük bir olay. Çok mutluyuz. Avrupa’ya baktığımız zaman 8’de 8’i kim yapıyor? Kim yaptı? Barcelona 6’da 6 yaptı. Daha fazla yapan takım göremiyorum. Çok mutluyum. İyi başladık. Hedefimiz 1. sezonumuzda şampiyonluk. UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan çıkmak. Fenerbahçe’nin bu güzel yolunda destek vermek bana büyük bir zevk veriyor, beni mutlu ediyor. Destek için elimden geleni yapıyorum. Belki daha sonra yeni rekorlar gelecek.’’
"Ben takımın bir parçasıyım"
www.fenerbahce.org - Fenerbahçe’nin, Gençlerbirliği karşısında aldığı 3-0’lık galibiyetin mimarı olan kaptan Alex de Souza, takımın bir parçası olduğunu söyledi.
Alex, üzerlerindeki baskının her zaman olduğunu ifade ederken, "Ben bu takımın sadece bir parçasıyım. Fenerbahçe güçlü bir ekiptir, fakat bu ben olduğum için böyle değildir. Takım içerisinde birbirinden kaliteli güçlü futbolcuları olduğu içindir. İyi yolda olduğumuzu söyleyebiliriz. Takım olarak kazanıyoruz. Elbette ki eksiklerimiz var. Bu eksikliklerimizi de zaman içerisinde giderip iyi takım görünümüne sahip olacağız. Baskı her zaman Fenerbahçe takımının üzerinde vardır; bu da kazanma baskısıdır. Siz iyi yapsanız da yapmasanız da üzerinde bir baskı vardır. Şunu da söylemek istiyorum. Biz her zaman ömür boyu kazanarak devam etmeyeceğiz. Bir gün bir takım gelecek bizi yenecek. Ama biz futbolcular olarak bunu en geç sürede yapmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
"Camiamız, her şeyin en iyisine layık"
Emre Belözoğlu maçtan sonra açıklamalarda bulundu. Emre, 8 maçta kazanılan 8 galibiyetin ardından şunları söyledi: "3 maçlık ceza benim için sıkıntılı bir periyottu. Takımımı yalnız bıraktığım için üzgünüm. İştahlı olarak maça başlamamın nedeni de buydu. Çünkü her maç oynamak, camiama hizmet etmek istiyorum. Bu sezon bence ilk defa böyle çok iyi bir mücadele örneği gösteriyoruz. Ön alanda rakibimize çok iyi bastık, iyi iş yaptık. Böyle bir başlangıcı Türk futbolu görmemişti, çok mutluyuz. Mutlaka bu iştahta, Galatasaray’ın bugün aldığı mağlubiyetin de etkisi var. Onlar da lige iyi başladılar. Fakat onlar puan kaybettikten sonra biz daha da iştahlandık. Biz kendi performansımızı biliyorduk sezon öncesi ama, Galatasaray’ın böyle bir çıkışını beklemiyorduk açıkçası. Şu an 5 puan fark var. 8’de 8 yaptık ama elbette bu önemli değil. Ligde kayıplar da olacaktır. Taraftarın her zaman böyle destek olması gerekiyor. Sonuçta bu camia her şeyin en iyisine layık."
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |