E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP, TÜİK Başkanı'nı protesto edecek 

CHP'nin Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’na randevu vermeyen TÜİK Başkanı’nı protesto edeceği belirtildi.

8.12.2021 - 11:52
CHP, TÜİK Başkanı nı protesto edecek

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Genel Merkezi’nde toplandı. Toplantıda, Mersin mitingi, bundan sonraki miting programı ve Kılıçdaroğlu’nun Genel Kurul'daki bütçe konuşması değerlendirildi.

Edinilen bilgiye göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda, Mersin mitinginden "memnun olduğunu" ifade etti. Mersin mitinginde konuşan vatandaşlara işaret ederek bazı meslek gruplarının bundan sonraki mitinglerde söz almak istediğinin ifade edildiği toplantıda, miting takvimini belirleyecek bir komite oluşturuldu.

MYK'da ikinci mitingin Kocaeli’nde yapılabileceği değerlendirildi ancak kesin karar henüz verilmedi. İkinci mitingin yeni yıldan sonra yapılabileceği ifade edildi.

''BEDEN DİLİNDE KONUŞURKEN KENDİMİZİ İFADE EDİYORUZ"

Kılıçdaroğlu’nun bütçe konuşmasında yaptığı ve tartışmalara yol açan el hareketine ilişkin ise toplantıda, "Görüntüler izlenince onlar da gördüler ki öyle bir hareket değil o. Beden dilinde konuşurken kendimizi ifade ediyoruz" değerlendirmesi yapıldı.

"KESİNLİKLE GELMESİ DOĞRU DEĞİLDİR"

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, MYK’da, TÜİK Başkanı'nın Kılıçdaroğlu’na randevu vermemesi de konuşuldu. Meclis Genel Kurulu’nda TÜİK bütçesi 9 Aralık Perşembe günü görüşülecek. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, TÜİK Başkanı için "Kesinlikle gelmesi doğru değildir" değerlendirmesini yaptı.

Toplantıda, şu açıklamalara yer verildi:

Bizim amacımız orada bir baskı uygulamak değil, doğru bilgilenmek. TÜİK bir rakam veriyor, başka bir kurum da başka bir rakam veriyor. Biz de soruyoruz? Ne gerekçeyle bu randevuyu vermedin? Randevusu olmayanı demir kapının önünde mi engelliyorsun, bunu açıklamalı. Kesinlikle TÜİK Başkanı’nın Genel Kurul’da olmasını uygun görmüyoruz.

'HAKLARIMIZI KULLANIRIZ'

CHP'li kurmaylar, "TÜİK Başkanı’nın Genel Kurul’a girip de burada oturuyor olmasını öngörmüyoruz. Protesto hakkımızı kullanırız Meclis’te. İçtüzük’ten doğan haklarımızın tamamını Genel Kurul’da kullanacağız. Gelmekte ısrar ederse yaparız" görüşlerini dile getirdi.

DİYARBAKIR’A GİDİYOR

CHP Genel Başkanı, seçim mitinglerinin yanı sıra, il ziyaretlerini de sürdürecek. Kılıçdaroğlu 10 Aralık’ta Diyarbakır’da olacak. CHP lideri Gaziantep, Urfa üzerinden Diyarbakır’a geçecek. Kılıçdaroğlu’nun 18 Aralık’ta Kayseri’ye, 23 Aralık’ta da Adana’ya gitmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından TÜİK'in kendisine randevu vermediğini belirterek, saat 11.00'de TÜİK'e gitti. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki ekonomi kurmayları içeri alınmadı. Kilitli kapının önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bu tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik" dedi. Daha sonra bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Akıllarını başlarına toplasınlar!" ifadelerini kaydetti.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Karakaya:SOKAK CHP'yi AŞAR!
MHP'li Mevlüt Karakaya, Turktime yazarı Fahrettin Damga ile gerçekleştirdiği ...
HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya: ERDOĞAN OTORİTER DEĞİL, HARBİ!'
Türkiye’nin önemli STK’larından HUDER Genel Başkanı avukat Hüseyin Kaya ...
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
 
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
 
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
dolar
Serdar Ortaç
TCMB
Cüneyt Çakır
Ankara
Ayşe Ersöz
pkk
mülteci