CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz'un önerisi için ANAP Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu şöyle dedi: "Aday belli olmadan ne yapacağımızı kesinleştiremeyiz. Aday ortaya çıkmadan karar vermek falcılık olur. Cumhurbaşkanını halk seçsin. Bunun için Anayasa değişikliği önerisi verelim" dedi.
CHP heyeti, bunun seçim öncesinde gerçekleşmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Kurtulmuşoğlu da, "Bize göre gerçekleşebilir. Madem 367 için bizden destek istiyorsunuz, o zaman mahkemeye gitmeye gerek yok. Şimdi istifa edelim, sine-i millete gidelim" diye konuştu.
CHP'liler, milletvekili istifalarının kabul edilmesi için Genel Kurul kararının gerekeceğini, sine-i millet önerisinin pratiği olmadığını vurguladı.
Milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...