Rusya yanlısı Kadirov, Avusturya gazetesi Die Presse’ye verdiği demeçte, görevi 2019 yılında bırakacağını, "Ondan sonra burada olmak istemiyorum. Başka bir şeyler yapacağım" sözleriyle açıkladı. Kadirov, 13 Ocak 2009 tarihinde Viyana’da bir silahlı saldırı sonucu öldürülen eski korumalarından Umar İsrailov olayını ise şu ifadelerle anlattı:
"Muhaliflerime işkence yaptırdığım iddiasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne şikayette bulunmuş. Bunu neden yaptığını sordum. İltica etmek istediğini söyledi. Viyana’daydı. ’Telefonla konuşamam, birini gönder’ dedi. Ben de birini gönderdim. O arada öldürüldü. Yemin ediyorum ki ben öldürmedim. Hatta affedilip ülkesine dönmeyi kabul etmesi karşılığında ailesi için Grozni’de yeni bir ev bile yaptırmıştım."
Bir Kadirov klasiği
Moskova’nın desteklediği Çeçen lider Kadirov’un, muhaliflerine işkence yapması veya onları öldürmesi için özel bir tim kurduğu iddia ediliyor.(hürriyet)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...