E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BM Genel Sekreteri: İsrail'in yerleşim politikası uluslararası hukuka aykırı!

İsrail'in teröre destek vermekle suçladığı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon yine sert açıklamalar yaptı.

28.01.2016 - 09:21
BM Genel Sekreteri:

Moon, İsrail'in uluslararası hukuka ve BM anlaşmalarına karşı gelerek, Filistin topraklarını işgal ettiğini söyledi. "Filistin Halkının Devredilemez Hakları" konulu toplantıda katılımcılara seslenen Ban Ki Moon, “İsrail'in yerleşim politikası uluslararası hukuka göre yasadışı ve iki devletli çözümü yok etme tehdidi taşıyor" diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyi'nde dün yaptığı konuşmada,  BM'nin diplomatik geleneklerine göre alışılandan sert bir dille İsrail'i eleştiren Ban Ki Moon, bugün de İsrail'i işgal ettiği topraklardan bir an önce çıkmaya çağırdı. Genel Sekreter ayrıca İsrail'e, Filistinlilerin yaşamlarını iyileştirmek, Filistin kurumlarını güçlendirmek Filistinliler adına istikrar ve güvenliği artırmak için önceki anlaşmalara tutarlı eylemde bulunması çağrısı yaptı.

Filistin Otoritesi altında Gazze ve Batı Şeria'yı yeniden birleştirme gereğinin altını çizen Ban Ki Moon, Filistin'den de kışkırtmaya karşı durmasını ve yöntem geliştirmesini istedi. Ban Ki Moon, “Açık olalım. Hiç bir şey terör için gerekçe gösterilemez. Hiç bir şey masum insanların hedef alınmasını haklı kılmaz. Bu şiddete bir son verildiğini görmek istiyoruz" diye konuştu. Genel Sekreter, Filistinlilerin gerçek ulusal uzlaşma sağlama, egemen, birleşik ve bağımsız Filistin devleti hayali görmesi konusunda liderlerine inançlarını kaybediyor olduklarına da dikkat çekti ve “Filistin halkı yarım yüz yıldır işgal altında yaşamakta. Bu durumu kınayan ifadeleri yarım yüz yıldır duymaktayız. O zaman ki çocuklar artık  dede-nine olma çağına geldi. Ama hayat değişmedi" diye konuştu.

Ban Ki Moon, ayrıca tarafların müzakerelere geri dönmeleri koşullarını yaratmak için Birleşmiş Milletler kararlılığını yineledi.Filistin halkının devredilemez haklarının kullanılmasına ilişkin komite, (CEİRPP), Filistin halkının vazgeçilmez haklarının gerçekleşmesini desteklemek , iki devletli çözümün için barış sürecini desteklemek amacıyla, BM Genel Kurulu tarafından görevlendirilmiş komite olarak işlev görüyor. Komite1967 öncesi sınırlara geri dönülmesini de istiyor.

cnntürk

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afganistan'da bombalı saldırı: 2 ölü
Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinin Guzara ilçesinde düzenlenen ...
Fırtına nedeniyle İDO ve BUDO'dan sefer iptalleri!
Olumsuz hava koşulları vatandaşları zor durumda bıraktırıyor. Gelen bilgilere ...
'Keup Caddesi Kuaförü' gösterimde!
Almanya'da NSU terör örgütünün bombalı saldırısına maruz kalan Türk esnafın ...
 
Türkiye özgürlük statüsünde geriledi!
Freedom House tarafından yeni yayımlanan 2016 raporunda, Türkiye, geçtiğimiz ...
Milli Güvenlik Kurulu'nda neler konuşuldu?
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
Rusya'nın Türkmenlere saldırıları protesto edildi!
Rusya'nın Türkmendağı'na yönelik saldırıları, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ...
 
İnsanı yenmeyi başaran program 'GO'
Bilişim şirketi Google'a ait Londra merkezli yapay zeka şirketi DeepMind'ın ...
Böyle ikramiye mi olur?
Çinli bir şirket, Çin yeni yılı öncesi erkek çalışanlarına ikramiye olarak şişme kadın dağıttı.
İran Suriye için gönüllü danışman mı eğitiyor?
İran Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, İran'ın Suriye'de hizmet ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
Haber
yangın
Serdar Ortaç
Ahmet Kural
mehmet özkan
Abdullah Ercan
Kırgızistan
Zlatan Ibrahimoviç