E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Beşiktaş'a Büyük Şok! Tartışmalar İle Geldi, Tartışmasız Gitti

Fiyapı, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ile İnönü Stadıyla ilgili yaptığı sponsorluk sözleşmesini feshettiğini bildirdi. Sponsorluk anlaşması sürecinde Beşiktaş taraftarının bir önceki firmaya tepki göstermesi nedeniyle Fiyapı ile anlaşılmıştı.

30.12.2011 - 20:51
Beşiktaş a Büyük Şok!

Fiyapı'nın Kadıköy 23. Noterliği kanalıyla çektiği ihtarnamede, Fiyapı'nın, sözleşmenin 3. maddesindeki ödeme vecibelerini yerine getirdiği halde muhatap şirket tarafından ödemelere karşılık faturaların tüm uyarılara rağmen bugüne kadar alınamadığı ve fatura tanzim etmek için karşı taraf şirket yetkililerinin talimatı gerektiği ve yönlendirilen yetkililere de ulaşılamadığı gibi, bunun kasıtlı olarak engellendiğinin gözlemlendiği belirtildi.

İhtarnamede, şunlar kaydedildi:

''Esasen yasal olarak düzenlemeleri gereken evrakın hiçbir uyarıya gerek duyulmaksızın muhatapça yerine getirilmesi gerekmektedir. Ayrıca 'son ödemenin yerine getirilmesinden sonra fatura tanzim edileceği' hususundaki sözleşme maddesi, yasaya aykırıdır. Kaldı ki müvekkilim bir dönem için ödemeleri tamamlamıştır. Fatura tanzimini engelleyen bir husus bulunmamaktadır.

Neticede bu durum müvekkil şirketin gider yazmasını engellediği gibi müvekkile ayrıca vergi yükü getirecektir. Açıklanan nedenlerle muhatabın bu davranışı sözleşmenin feshine sebep olmuş olup, bu ciddiyetsizlik karşısında müvekkil şirket tarafından sözleşme haklı olarak fesih edilmiştir.''

Fesih sonucu olarak fatura tanzim edilmemesinden doğan ve bir vesikaya dayanmadığı için gider yazılamayan kısmın kurumlar vergisi yükü 525 bin lira, indirilemeyen KDV tutarı 472 bin 500 lira olmak üzere toplam 997 bin 500 liralık meblağın talep olunduğu ifade edilen ihtarnamede, ''İkinci dönem alınmış olan reklam bedeli KDV hariç 750 bin dolar olup bu dönem için tarafımızdan ödenmiş olan 1,5 milyon dolardır. Fesih tarihi itibariyle hizmet bedeli olarak fazla ödenmiş olan 750 bin doların iadesi talep olunur'' denildi.

İhtarnamede şu ifadelere yer verildi:

''Muhatap ile Eko Faktoring AŞ arasında yapılmış 27 Eylül 2011 tarihli 3 milyon dolar tutarındaki alacak temliki reklam sözleşmesinin feshinin doğal sonucu olarak tarafımızca yerine getirilemeyeceği hususu bildirilir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle sözleşme feshinden kaynaklanan 997 bin 500 lira ile fazla ödenen 750 bin doların bir hafta içerisinde hesaplarımıza ödenmesi, aksi halde yasal yollara başvurulacağı ihtar olunur.''

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ile Fi-Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ arasında imzalanan sözleşme ile BJK İnönü Stadı'nın isminin 1 Ekim 2010-15 Eylül 2012 tarihleri arasında ''Fi-Yapı İnönü Stadı'' olarak kullanılmasına karar verilmişti.

Fi-Yapı'nın bu reklam anlaşması kapsamında, şirkete 1 Ekim 2010-30 Eylül 2011 dönemi için toplam 3 milyon 500 bin lira artı KDV, 1 Ekim 2011-15 Eylül 2012 dönemi için ise toplam 3 milyon dolar artı KDV tutarında ödeme yapması kararlaştırılmıştı.

sabah

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 58 Bin Kadın ve Çocuk Ücretsiz Maç İzledi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hayata geçirilen, ''kadınların ...
İş Öyle Bir Yere Vardı ki...
TFF Hukuk Kurulu, G.Saray ile Faslı oyuncu için soruşturma başlattı.
Kaleciye Saldıran Taraftara 4 Ay Hapis
Hollanda'da, geçen hafta Ajax ile AZ Alkmaar arasında oynanan kupa maçında, ...
 
Şikede Muhtemel Senaryo
1 - Eğer şike sahaya yansımadı ise küme düşme değil puan cezası getiriliyor. ...
İddiaa`dan Futbola Büyük Katkı
Türk sporuna büyük katkıda bulunan İddia bu yıl futbol kulüplerine 155 ...
Janko İçin Dev Kapışma
2009'da 39 golle Gol Kralı olan yıldız oyuncu için iki kulüp de Twente'ye resmi teklif yaptı.
 
Galatasaray Kulübü'nden Çok Sert Açıklama
Galatasaray Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Genel Kurul kararı ...
Basketbolda Skandal Atama
Beko Basketbol Ligi’nin 12. haftasında yarın akşam saat 20.00'de Sinan ...
En Kötüsü Lugano!
Fransız haber sitelerinden 'maxifoot' geçtiğimiz yaz sezonunda büyük umutlarla ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
MHP
moskova
TÜFE
Çankaya Köşkü
Kırgızistan
Ezgi Mola
Akhisar Belediyespor
siyanürlü mektup
bugün