E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Baykal'dan AKP'ye Sıcak Mesaj ZİYARET EDEBİLİRİZ!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ilişkilerin normalleşmesi durumunda AKP’yi ziyaret edebileceklerini söyledi. Baykal, "Gideriz tabi. İnşallah ilişkiler rahatlar, normalleşir, Türkiye bir gerilim, kamplaşma, kutuplaşma ortamından en kısa zamanda çıkar, böyle bir ziyaretin makul karşılanacağı bir ortam kendisi gösterir, biz de görevimizi yaparız" dedi.

8.10.2008 - 09:52
Baykal dan AKP ye Sıcak Mesaj

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ilişkilerin normalleşmesi durumunda AKP’yi ziyaret edebileceklerini söyledi. Baykal, "Gideriz tabi. İnşallah ilişkiler rahatlar, normalleşir, Türkiye bir gerilim, kamplaşma, kutuplaşma ortamından en kısa zamanda çıkar, böyle bir ziyaretin makul karşılanacağı bir ortam kendisin gösterir, biz de görevimizi yaparız" dedi. Baykal, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili parti yönetiminin bir karar almadığını belirtti ve "Onun kararını almadık, Kemal Bey her şeye layıktır. Olabilir, niye olmasın? Her şey olabilir" dedi.
Baykal, CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında, soruları yanıtlarken, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’a ait ses kayıtlarıyla gündeme gelen yolsuzluk iddialarına da değindi. Konunun, yarın yapılacak (8 Ekim 2008) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında gündeme geleceğini ifade eden Baykal, konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Eryılmaz’dan da telefonla bilgi aldığını belirtti. Soruşturmayı kurumsal sahiplenme anlayışına kavuşturmaya çalıştığını anlatan CHP Lideri, özetle şöyle dedi:
"Partinin görevlendirdiği bir hukukçu kadro ifadelerini alarak, soruşturma yapacak, değerlendirmeleri alacak bize bir rapor verecek. Biz de o rapor üzerine gerekli girişimi yapacağız. Şimdi o açıklanan teyp bandında ki, Başkan "eklemeli’ diyor. "Benim baştan sona konuşmamı yansıtan bir şey değil, sağdan soldan bir araya getirilerek yapılmış bir şey’ diye ifade ediyor. Ama orada Başkanın yolsuzluklarla ilgili bir şikayet içine girdiği, bir tepki içine girdiği anlaşılıyor. Ne kadar montaj da olsa, böyle bir değerlendirme içinde olduğu anlaşılıyor. Bu da yadırgatıcı değil. Belediye Meclis üyelerinin, bu konuda Belediye Başkanın görev anlayışına müdahale eden onu çarpıtan girişimler yapmış olmasından kaynaklanan, infial, yakınma, şikayet. Bunu bizim çok ciddi olarak ele almamız lazım. Bu olay bizim diğer üzerinde durduğumuz yolsuzluklarla paralel bir olay değildir ama ne olursa olsun büyüğü küçüğü, hiç fark etmez. Yolsuzluğu kimin yaptığı da bizim için hiç fark etmez. Bu konuda çok dikkatli çok kararlı bir şekilde politika izlediğimizi bilmenizi isterim."

-KILIÇDAROĞLU OLABİLİR, NEDEN OLMASIN?-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili değerlendirmeler de soruldu. Tartışmaları, zevkle izlediğini anlatan Baykal, Kılıçdaroğlu isminin ön plana çıkmasının CHP içinde rahatsızlık yarattığı şeklindeki değerlendirmelere ise tepki gösterdi. Baykal, "Ben de bunları okuyorum. Bazıları hatta var diye söylüyor. Bazıları olabilir diye uyarı niteliğinde söylüyor. Şu ana kadar ben hiçbir emaresini görmedim. En yakın çalışma arkadaşlarım dahil olmak üzere örgütlerde, parti tabanında derin bir sevgi, dostluk, saygı anlayışının dışında Kemal Bey’e yönelik olarak hiçbir şey duymuyorum. Bunu (Kılıçdaroğlu’nun belediye başkan adaylığı) adam yeme yöntemi olarak düşünüyorlar. İstanbul’a bir arkadaşımızı belediye başkan adayı seçtirirsek onu yemiş olacakmışız. Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye’nin en önemli iktidar noktalarından birisi."
Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili parti yönetiminin bir karar almadığını hatırlatan Baykal, "Onun kararını almadık, Kemal Bey her şeye layıktır. Olabilir, niye olmasın. Her şey olabilir" dedi.
CHP’nin yerel seçim hedefiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Baykal, "Türkiye’nin bu iktidara bir uyarı yapma ihtiyacı vardır. Bu mutlak bir ihtiyaçtır. Geldiğimiz noktada özellikle son seçimde aldığı oydan sonra bu iktidarın kendisi de büyük ölçüde bu oy desteğini taşıyamaz hale gelmiştir. Maalesef bu destek bu iktidarı farklı noktalara taşımıştır. İlişkiler, topluma yönelik bakış açıları bozulmaya başlamıştır" dedi.

-AKP’Yİ ZİYARET EDERİZ-

CHP Lideri Baykal’a, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in, iade-i ziyaret beklentisi de hatırlatıldı. Baykal, "Gideriz tabi. İnşallah ilişkiler rahatlar, normalleşir, Türkiye bir gerilim, kamplaşma, kutuplaşma ortamından en kısa zamanda çıkar, böyle bir ziyaretin makul karşılanacağı bir ortam kendisin gösterir biz de görevimizi yaparız" diye konuştu

YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Kutluk Kargaoğlu 2 Ekim 2008 Perşembe 

bu ne biçim şaşaa'dır. akp'nin cumhurbaşkanı görmemişlik abidesi olarak ordada fütursuzca dolaşmaktadfır. burada yorum yapan ali kemaller ise anlamsızca halkına hakaret eden birini savunmakradırlar. Saçma sapan insanların cumhurbaşkanı olabilecek düzeyde biridir. Cumhurbaşkanlığı makamının kalitesine yakışmayan görgüsüzlük abidesi olarak bu makamı işgal altında tutmaktadırlar. Uyanın ve gerçekleri görün. Ağızlarına Türk kelimesini alamayan karşı devrimciler, başaramayacaklardır.

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 1 Ekim 2008 Çarşamba 

haberin içeriğini bile okumadan içlerindeki öfkeyi kusmaları çok manidar bazıları haberi yorumlama peşinde değil.haberleri içlerindeki nefreti kusmak için alet ediyorlar sadece.

Yorumu oyla      18      10  
SAVARONA 1 Ekim 2008 Çarşamba 

3 tarafı denizlerle kaplı bir ülkede devlet başkanlığı makamına yat alınması yanlış bir uygulama değildir. Devletinizi temsil ettiğiniz platformlarda devlet itibarını gösterirsiniz. Atatürk de böyle düşündüğünden SAVARONA yatını aldırmış ve kullanmıştı. SAVARONA hakkında kültür bakanlığının web sayfasında gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Hatta karşılaştırma yaparsanız SAVARONA'yı daha lüks bile bulacaksınız. sonuç olarak kanaatimce yanlış bir karar değil.

Yorumu oyla      18      10  
hakan 1 Ekim 2008 Çarşamba 

millet iş aş bulamazken sizler yiyin efendiler yiyin çatlayıncaya kadar yiyin patlayıncaya yiyin zehir zıkkım olsun yiyin yüce allah nasıl olsa o yediğiniz haramı burnunuzdan fitil fitil getirecektir sayın yazar şevket eygi hocanın dediği gibi sizler nasıl hesap vereceksiniz 6 yılda ömürlerinde göremiyecekleri serveti edindiler yetmedi akrabalarını yandaşlarını yalakalarınıda fakirin yetimin öksüzün hakkıyla ömürlerinde göremiyecekleri serveti edindiler nereye kadar kurtaracakmı sizi dünya malı

Yorumu oyla      18      10  
SABRİYE 1 Ekim 2008 Çarşamba 

HASAN KARDEŞ . SİPARİŞİ VERENLERE NASIL LAFIMIZ SÖZÜMÜZ OLMASINKİ.DEMİRELİN ŞUANDA GÜNİZ SOKAKTA BU İŞLERİ,YOLSUZLUKLARI YAPIPTA KAYMAĞINI YEDİĞİNİ,NASIL YAŞADIĞINI ELBET BİLİYORUZ.ADAMIN HAYATI,GÜYA YAPTIKLARI OKADAR ÖNEMLİKİ,ADETA SOKAĞIN BİR TARAFI TRAFİĞE KAPATILDI.SİZCE NEDEN.BİR ŞEY VARKİ,BU ÜLKEYE HERKİM BAŞKAN OLURSA OLSUN,ÖNCELİKLE HEP KENDİLERİNİ DÜŞÜNMÜŞLERDİR HALKI DEĞİL.SÜREKLİ YÖNETİMDE MASUM OLARAK GÖRÜNTÜ ÇİZEN,SEZERİNDE OLAYLARI ÇIKTIKÇADA YAZIKKİ YANILMIŞIZ DİYORUZ.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 1 Ekim 2008 Çarşamba 

LÜX YATIN Siparişini verip kızağa koyduran Sn Demirele laf yok,eleştiri yok.7 yıl 4 ay Cumhurbaşkanlığı sürecnde LÜX YATIN inşasını,siparişini iptal etmeyen Sn Sezere LAF yok. Yatı Cumhurbaşkanlığı makamında KUCAĞINDA bulan Sn GÜLE aklına estiği gibi eleştiri yapma özgürlüğü alabildiğince var. Helal olsun bu Millete.Bu kafayla devam edin, edinki AKP nin arkasındaki destek %60 lara tırmansın. Bu Milleti Aptal yerine koyanları bu Millet Sandığın dibine çakıyor.Ne zaman UYANACAKSINIZ? Ey MİLLET !!!

Yorumu oyla      18      10  
SABRİYE 1 Ekim 2008 Çarşamba 

VAH BENİ VAH.ACABA KAÇTANE DAHA HALKIN ARKASINDAN BÖYLE GİZLİ İŞLER YÜRÜTÜYORLAR,ALLAH BİLİR.KOYUN CAN DERDİNDE,KASAP ET DERDİNDE MİSALİ,DEPREM VAKTİ,GİZLEMELERİ ELBET İŞLERİNE GELECEKTİ.ZİRA BU MİLLET O ACILARIN ARASINDA ZAMANE HÜKÜMETİNİ TOPA TUTACAKLARDI.AYRICA TÜRKİYEYE GELEN ZİYARETÇİ DEVLET ADAMLARI ZATEN EN LÜKS OTELLERDE YADA BAĞLI BULUNDUKLARI KURUMLARIN MİSAFİRHANELERİNDE KONAKLAMIYORLARMI?NEDEN BU KADAR SIKINTI ARASINDA LÜKS BİR YATA GEREK VARDI?EN İYİSİ SATMAK DİYECEĞİM.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 1 Ekim 2008 Çarşamba 

ALIN SİZE AKP ye MÜTHİŞ BİR PAS DAHA.Bazı mantıkları anlamak çözmek çok zor.yAV ARKADAŞ, BU YATIN SİPARİŞİNİ VERİP KIZAĞA KOYDURAN KİM? Bu yat için en büyük ödemeleri bütçeden ayıran kim?Süleyman Demirel.Yatın nşatına kimin zamanında devam edildi? Sn Sezerin.Pekala Bu işi SnGÜLE bağlamanın mantığını bana açıklayın. Yine haksız bir saldırı,yine AKPye dolaylı destek.!!! Pes pes,pes!Bu mantık AKPnin iktidardan düşmesini engelleyen bir mantık.Yazık,yazık!!!

Yorumu oyla      18      10  
julide 1 Ekim 2008 Çarşamba 

MİLLET AÇ BİLAÇKEN O YATLAR MEZARLARI OLSUN.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
BÖYLE REZALET OLMAZ!
Milletvekillerinden SMS skandalı. Cep telefonu faturasını devlet ödeyince ...
BUGÜN SEÇİM OLSA...
Yerel seçimlere dair stratejilerin konuşulmaya başlandığı şu günlerde, ...
BAHÇELİ'DEN DEHŞET İDDİA: MECLİS’TE PKK İLE BİRLİKTE HAREKET EDECEK 96 VEKİL VAR!
Bahçeli, PKK yandaşı internet sitesinde “olağanüstü durumda bizimle birlikte ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
fransa
Almanya
TCMB
PETROL
Brezilya
Mehmet Şimşek
Tarsus
ismail kartal