E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Başbakan'ın Kayıt Dışı Tavsiyesi: KOMŞUNUZU İHBAR EDİN!

Başbakan Tayyip Erdoğan, iş adamlarına, "Ne olur bu ülkede yanınızda haksız rekabete vesile olan, teşvik eden, kayıtdışı emek varsa ilgili mercilere ihbar edin" ricasında bulundu.

3.05.2009 - 07:11
Başbakan ın Kayıt Dışı Tavsiyesi:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 64’üncü Olağan Seçimli Genel Kurulu, iktidarı ve muhalefeti biraraya getiririrken, Başbakan Erdoğan, "Sorumluluk hepimizin" mesajı verdi. Gerilimi, krizi, felaket tellallığını tercih eden, süreçlerin sağlıklı işlemesini engelleyen kesimler olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Oysa güven ve istikrarı koruma sorumluluğu, sadece iktidara düşen bir görev değildir, toplumun tüm kesimleri bu hassasiyeti gözetmek, ’Türkiye’nin kazanmasını öncelikli amaç’ haline getirmek durumundadır. Ve kimse tek başına kazanma veya kaybetme lüksüne sahip değildir."

İthamlar insafsızca

Erdoğan, kriz sonrasında Türkiye’nin farklı bir kulvarda olacağını savunurken, şunları söyledi: "Kriz sürecinde hükümet yapılması gereken neyse yapmıştır, yapmaya da devam ediyor. Her türlü tedbiri aldık. Hükümetin geciktiği yönündeki tüm ithamları insafsızca ithamlar olarak görüyorum. Kriz ortamlarını çok iyi analiz ederek geleceğe bakmalıyız. Zaman krizden korunmak için kabuğumuza çekilme zamanı değil, birbirimize, kendimize güvenme zamanıdır."

İşadamlarından rica

"İşadamları, Türk ekonomisinin baş aktörü" diyen Erdoğan, TOBB üyelerine şöyle seslendi: "Biz, sizin önünüzü açacak düzenlemeleri yaptık. Sizler de yatırım yaptınız, yapıyorsunuz. İhracatınızı arttırdınız, ama bir şeyi rica ediyorum; ne olur bu ülkede yanınızda haksız rekabete vesile olan, teşvik eden, kayıtdışı emek varsa bunları da ilgili mercilere ihbar etmelisiniz. Bu ülke petrol ülkesi değil. Bizim tek kaynağımız var. O da vergi. Bu olmadıkça, sadece vergisini adil bir şekilde veren girişimciyle, vergisini vermeden merdiven altı, sağda solda kaçak istihdam yapanları aynı kefeye koyamazsınız, koyamayız."

Kimse vazgeçilmez değil

Bu arada "Hiç kimse vazgeçilmez değildir, hiç kimse alternatifsiz değildir" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Hepimiz, oturduğumuz bu koltuklar, bu makamlar bilelim ki fanidir, gelip geçicidir. Değişim, hayatın temel dinamiklerinden biridir. Değişimi yakalayamadan, gelişimi sağlamak mümkün olmuyor. Herkes değişim olgusuyla yüzleşmek, zamanın ruhunu kavrayacak bir tekamüle ulaşmak durumundadır."

Bankaların yaklaşımı anlaşılır gibi değil

TOBB Başkanı’nın bankalara yönelik eleştirilerine destek veren Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu: "Merkez Bankası, tek haneli rakama düştüğünü açıkladı, ama bazı bankaların ’biz aynı faiz oranlarını kabul etmeyiz veya bunu paylaşmak durumunda değiliz’ gibi yaklaşımları anlaşılır değil. Bu ölçüyü onların da paylaşması gerekir.."

Seçim kanunları değişecekse odaları da düşünmek lazım

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun "Türkiye değişecekse, önce siyasal sistemimizi daha demokratik ve daha katılımcı yapmak zorundayız. Milletin kendi vekilini belirlemesi, vekilin de, kendini seçen asıl makam olan milletin sesi olması sağlanmalı. Siyasi Partiler ve Seçim Kanunları bu çerçevede mutlaka yenilenmeli" sözlerine katıldığını söylemekle birlikte, "Sayın Başkan, milletvekillerinin seçimi, takibi konusunu dile getirdi. Buna katılmamak mümkün değil. Bunu tabii derneklerin yöneticilerine, birliklerin, odaların, vakıfların yöneticilerine kadar aynı şekilde düşünmek lazım" dedi. Erdoğan, TOBB’da 50 yıldır görev yapan Ticaret Borsaları Konseyi Başkanı Nejat Ekrem Basmacı’ya dönerek, "Nejat Abi beni yanlış anlamasın" derken, "Bu aynı şekilde düşünülmezse, o zaman ’fanilerin baki olması’ gibi bir durumla karşı karşıya kalınır" diye konuştu. (hürriyet)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
600 Bin Ton Fındık Böyle Tüketilecek
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) stoklardaki fındığı eritmek için yeni bir ...
GELEN GİTMİYOR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 64. Genel Kurulu'ndan yeniden ve son ...
Hisarcıklıoğlu Yeniden TOBB Başkanlığa Aday
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
 
IMF İçin 300 Tercüman Aranıyor
İstanbul'da bu yılın ekim ayında düzenlenecek IMF ve Dünya Bankası yıllık ...
Yeni Bakanın İlk Hedefini Açıkladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede yaptığı revizyonun ardından ...
Anneler Günü Piyasaya Can Suyu Olacak
Ekonomik durgunluğa bağlı olarak sıkıntılı günler yaşayan esnaf, yaklaşan ...
 
Maliye İnternette ÖİV İndirimine Açıklık Getirdi
GSM operatörleri, farklı vergi oranları nedeniyle internet erişim ile ...
MÜSİAD: Revizyon Yerinde Olmuştur
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ...
Yeni Mezunlar İş Aramaya Bile Korkuyor
Krizde işten çıkarılanlar yurtdışına İngilizce öğrenmeye gidiyor. Bu yıl ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
nato
moskova
Kırgızistan
ygs puan hesaplama
Manchester City
Maden Ocakları
Numan Kurtulmuş
Çaykur Rizespor