İtalyan Kronos haber ajansı, Kuzey Irak'ın Erbil kentindeki yerel parlamentoda yer alan Irak bayrağının kaldırılarak yerine Kürt yönetimi bayrağının asıldığını duyurdu.
Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi, Türkiye ve Irak'taki Sünni gruplarla ilişkilerin en gergin olduğu zamanda özerklik yolunda önündeki engellerden birini daha kaldırdı.
Bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani geçen yıl eylül ayında Irak bayrağının okul ve resmi binalardan kaldırılmasını öngören kararnameyi onaylamıştı.
Dün parlamentoda düzenlenen törende Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Kerküki, Kürt bayrağını göndere çekti.
ABD'den Kerkük ziyareti
Törene katılan Meclis Başkanı Adnan Müftü de, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden gelen bir heyetle de bir araya gelerek Kerkük konusunu görüştü.
Müftü, Kürtlerin Irak Anayasası'nın 140'ıncı maddesisinin uygulanması ve Kerkük referandumunun zamanında yapılmasında ısrarlı olduğunu, lrak Petrol Yasası ve federal bölge yönetimi sisteminden de geri adım atmayacaklarını söyledi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...