Bahreyn'de toplanma ve gösteri yasağına rağmen Şii protestocular, cuma namazından sonra Sünni kraliyet yönetimine karşı haftalardır düzenledikleri gösterileri sürdürdü.
Polis, başkent Manama'nın batısında, başta Malakiye ve Karzakan olmak üzere Şii köylerindeki protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Bahreyn'in petrol sanayisinin bulunduğu Sitre adasındaki köylerde de protesto gösterileri düzenlendi.
Bugünkü gösteriler ve güvenlik güçlerinin müdahaleleri nedeniyle ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.
Bahreyn'de bir aydır süren olaylarda şimdiye kadar 2'si polis olmak üzere 20 kişinin öldüğü bildiriliyor.
A.A
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...