E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Avrupa Birliği: Mülteci krizine askeri operasyon!

Avrupa Birliği'nin gündeminde kdeniz'deki mülteci kriziyle mücadelede askeri operasyon seçeneği var.

15.05.2015 - 12:33
Avrupa Birliği:

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, cuma günü çıkacağı gezisinde Lübnan ve Ürdün'de temaslarda bulunacak. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Steinmeier'in Lübnan Başbakanı Temmam Selam ve Ürdün Kralı II. Abdullah'la Suriyeli mültecilere yardım projeleri konusunda görüşeceği belirtildi. Steinmeier'in ayrıca Ürdün'deki Zaatari mülteci kampını da ziyaret edeceği kaydedildi.

Ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada Suriye'deki iç savaşın beş yıldır devam ettiğini dikkat çeken Steinmeier, "Şimdiye kadar yaşamadığımız boyutta bir mülteci felaketiye karşı karşıyayız. 12 milyon kişi kaçtı ve bunlardan 4 milyonu Suriye'nin komşularında" diye konuştu. Savaştan kaçan yaklaşık 2,5 milyon mülteciyi kabul eden Lübnan ve Ürdün'ün en büyük yükü taşıdığını kaydeden Steinmeier, bu ülkelerin mülteci kabul etme kapasitelerini çoktan aştıklarını vurguladı.

Uluslararası toplumun Lübnan ve Ürdün'ü bu yükün altında tek başına bırakamayacağını sözlerine ekleyen Steinmeier, "Eğer Akdeniz'de yaşanan trajediyi durdurmak istiyorsak, o zaman bu insanlara insan tacirlerinin eline düşmeden yardım etmeliyiz" diye sözlerini sürdürdü.

AB'nin dört aşamalı planı

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Antalya'da NATO dışişleri bakanları toplantısında da Avrupa Birliği'nin Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında insan tacirlerine karşı bir askeri misyon oluşturmak istediğini açıklamıştı.

Avrupa Birliği'nin de bu konuda dört aşamalı bir plan hazırladığı belirtiliyor. Alman haber ajansı dpa'nın haberine göre, planın ilk aşaması gizli servislerden gelen bilgi ve askeri keşif kapasitesiyle durumun belirlenmesini öngörüyor. İkinci aşamada gemilerin durduralması ve gemilere el konulması, üçüncü aşamada geminin açık denizlerde imha edilmesi, dördüncü aşamada da Libya'da istikrarın sağlanmasının ardından oradaki güvenlik güçlerine sınırların korunmasında yardım edilmesi planlanıyor.




dw türkçe

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Makedonya’da siyasi kriz sürüyor!
Makedonya'da Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'nin arabuluculuğunda ...
Esad’sız çözüm çabalarımız sürüyor!
ABD Başkanı Barack Obama, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleriyle Camp ...
Kuzey Kore istihbaratı:
Kuzey Kore'de Savunma Bakanı'nın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a 'saygısızlık ...
 
Mankenlik yarışmasına bomba ihbarı!
Almanya'da düzenlenen "Almanya Top Modelini Arıyor" isimli yarışmanın ...
Yunanistan Maliye Bakanı:
Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Varufakis ülkesinin Euro Bölgesi'nden ...
IŞİD Bağdadi'nin sesini duyurdu!
IŞİD, liderleri Ebu Bekir El Bağdadi'ye ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı yayımladı.
 
Penis kesen psikopat seri katil öldü!
Psikopat seri katil, küçükken tecavüze uğradıktan sonra karşı konamaz ...
Flaş gelişme:
ABD Temsilciler Meclisi, Kongre'ye İran'la nükleer müzakerelerde varılacak ...
İsrail’de yeni hükümet güvenoyu aldı!
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki 34. hükümet, İsrail ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
İstanbul
sanayi
konuk oyuncu
Ferit Şahenk
Beycan ÜÇKARDEŞ
Binyamin Netanyahu
bugün
Microsoft