E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ANNELERE ÖNERİLER... Bebeğiniz Diş Çıkarıyorsa...

Bebeklerin huzursuzluklarının, iştahsızlıklarının arttığı diş çıkarma döneminde nasıl davranılmalı, neler yapılmalı?

1.03.2010 - 14:56
ANNELERE ÖNERİLER...

Bebeğinizin dişlerinin çıkması hem büyüdüğünün hem de geliştiğinin ifadesidir. Bu durum, anne-babaları pek mutlu eder. Ama diş çıkarmak bebeklerin huzursuz, iştahsız günlerinin de başlangıcı demektir. Peki bu dönemde nasıl davranmak, neler yapmak gerekir?

Diş, genelde 6. aydan, hatta bazen bir yaştan sonra çıkar. İlk çıkan diş ön tarafta olur. Diş, diş etine yaklaştıkça o bölgede kızarıklık, şişlik, hassasiyet görülebilir.

Hatta bazen dişin çıkacağı bölgede ufak sıvı ile dolu bir oluşum da gelişebilir. Bu kistik yapılar genelde zararsızdır. 20 adet süt dişinin tamamının çıkması, üç yaşına doğru olur.

Kalıcı dişler altı yaş civarında çıkar. Birçok çocuk, diş çıkarırken hiçbir sorun yaşamaz. Bazı çocuklar ise önemli derecede sıkıntı çekebilir. Genelde diş çıkarma ile ilgili ağrı dalgalanma şeklinde gelir, gider ve başladıktan sonra birkaç dakika içinde geçer.

Sıkıntı çeken bebeğin diş etine hafif basınç uygulanırsa bebekte bir rahatlama görülür. Bu nedenle anne-babaların ellerini yıkadıktan sonra bir parmağını o bölgeye hafifçe bastırması veya bebeğin temiz bir bezi ısırmasını sağlayabilir.

Diş çıkarma ağrıya ve iştahsızlığa yol açıyorsa, bazen beslerken farklı bir biberon ucu veya ağızlı bardak kullanılması onun daha rahat beslenmesine zemin hazırlayabilir.

Soğuk nesneler, diş etindeki kızarıklığı ve şişliği azaltabilir. Bu nedenle tecrübeli ebeveynler temiz, dondurulmuş bezleri kullanırlar. Aynı zamanda su içeren dişlikler vardır ve buzdolabında soğutularak kullanılır. Bununla birlikte diş etlerine uzun süreli aşırı soğuk uygulama önerilmez. Bebeğin boğulmasına neden olabilecek herhangi bir şeyi ağzına götürmesine de izin vermeyin.

Ağrı kesici kullanımı

Diş etlerine sürülen ilaçlar: Bazı ilaçlar ağrı kesmek amacıyla doğrudan diş etlerinin üstüne sürülebilir. Bunlar, diş etlerini belirli bir süre için uyuşturan maddeler içerir ve kısa süre için yardımcı olabilir, ancak bazı çocuklar bunların tadını beğenmeyebilir veya yarattığı etkiden rahatsız olabilir. Ayrıca bu ilaçların bebeğin boğazına değmemesini sağlayın.

Ağız yoluyla alınan ağrı kesiciler: Parasetamol veya ibuprofen içeren ilaçlar ağrının azalmasında faydalı olabilir. Bunlar daha önce bahsedilen yöntemler denendikten sonra birkaç kez verilebilir. Ama diş çıkarırken çok ilaç kullanmamak daha uygundur.
Diş çıkarma belirtileri

Artan tükürük.

Uyku düzensizliği.

İştahsızlık.

Gelen giden huzursuzluk hali.

Ellerini ısırması.

Ağız çevresinde hafif döküntü.

* Ateş, ishal ve sürekli huzursuzluğun diş çıkarmayla bir ilişkisi olduğu henüz kesinleşmemiştir.

YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
YİYİN EFENDİLER YİYİN... 26 Şubat 2010 Cuma 22:11

aksırıncaya tıksırıncaya kusuncaya kadar yiyin..demiş şair ne güzel demiş..anlayana başka söze ne hacet HESABI..dp kırat cindoruk soracak necmettin dönmez

Yorumu oyla      18      10  
Yazar 26 Şubat 2010 Cuma 18:41

Sayın Başbakan,işte bu köşe yazarlarına kızmıştır!!Çünkü iktidarın sisler ardında ki gerçek yüzü ortaya çıkmış.

Yorumu oyla      18      10  
A aldı Bende alıyım diyenlere herkeze 26 Şubat 2010 Cuma 17:48

Kim ne amaçla olursa olsun her ne adla alırsa alsın reel değerinden bir kuruş altında bile alsa Bu aymazlar yasalardan korkmaz mutlaka kılıfına uydururlar ama inşallah çocuklarından ve kendilerinden çıkar.Ahirette iki elim yakalarında haram zıkkım olsun.

Yorumu oyla      18      10  
A aldı Bende alıyım diyenlere herkeze 26 Şubat 2010 Cuma 17:48

Kim ne amaçla olursa olsun her ne adla alırsa alsın reel değerinden bir kuruş altında bile alsa Bu aymazlar yasalardan korkmaz mutlaka kılıfına uydururlar ama inşallah çocuklarından ve kendilerinden çıkar.Ahirette iki elim yakalarında haram zıkkım olsun.

Yorumu oyla      18      10  
A aldı Bende alıyım diyenlere herkeze 26 Şubat 2010 Cuma 17:48

Kim ne amaçla olursa olsun her ne adla alırsa alsın reel değerinden bir kuruş altında bile alsa Bu aymazlar yasalardan korkmaz mutlaka kılıfına uydururlar ama inşallah çocuklarından ve kendilerinden çıkar.Ahirette iki elim yakalarında haram zıkkım olsun.

Yorumu oyla      18      10  
selim 26 Şubat 2010 Cuma 17:46

balyoz bahane rant şahane

Yorumu oyla      18      10  
BU İŞE ALET OLAN HERKEZE HARAM OLSUN 26 Şubat 2010 Cuma 17:42

Yasalardan korkmayan ve yasalardaki acıkları kullanarak rant yaratan bu aymazlara haram olsun.Bunlar her şeyi yapabilecek ahlaksızlığı ve haramı meşrulaştıranlara haram olsun .İnşallah çocuklarından çıkar.

Yorumu oyla      18      10  
ali aslan 26 Şubat 2010 Cuma 17:40

milyarlarca dolarlık arsa 49 yıllığına 50 milyon dolara satılmış bu nasıl iş yahu

Yorumu oyla      18      10  
ayşe 26 Şubat 2010 Cuma 17:39

Darbe marbe hikaye cepler şahane biz uyumaya devam cepler dolmaya devam bütün hikaye bu gelen götürüyor giden götürüyor buna nasıl dur diyeceğiz.

Yorumu oyla      18      10  
ali 26 Şubat 2010 Cuma 16:43

arkadaşlar çevrenizdeki akplilerin 8 senede nasıl zenginleştiğine bakarsanız haram kazanç görürsünüz

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UYKUSUZLARA İYİ HABER...
''Uyku Laboratuvarı'' sayesinde uyku düzensizliği çekenler tedavi ediliyor
AMAN DİKKAT!
Yapılan bir araştırma cep telefonlarının hastalık yaydığını ortaya koydu.
Eczanelerde Hayat Durdu
Bugün kullanılmaya başlanan İlaç Takip Sistemi'ndeki aksilikler hastaları mağdur etti.
 
Her Gün Saç Yıkayanlar Dikkat
Saçların her gün yıkanmasının derideki koruyucu bakterileri yok ettiği bildirildi.
HARVARD ONAY VERDİ
Son bilimsel çalışmalar ışığında cinsel hastalıklara karşı 'sünnet' tavsiye ediliyor.
SAĞLIKTA YENİ DÖNEM:
Hastaların istediği hastane ve hekimden randevu almasına imkân tanıyan sistem, uygulanmaya başladı.
 
Eczacılardan İTS Başvurusu
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Sağlık Bakanlığından, ''İlaç Takip ...
Bebeğiniz Diş Çıkarıyorsa...
Bebeklerin huzursuzluklarının, iştahsızlıklarının arttığı diş çıkarma ...
Her Gün Saç Yıkamak Kepek Nedeni
Saçların her gün yıkanmasının derideki koruyucu bakterileri yok ederek ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
Ak Parti
Suudi Arabistan
DEAŞ
GİB
Danimarka
Avustralya
Katar
New Orleans Pelicans