Almanya İçişleri Bakanı Friedrich, Frankfurt kentinde devam eden Eyalet İçişleri Bakanları Konferansında, "geçen yıl sayıları azalan aşırı solcu şiddet eylemlerinde yeniden artış görüldüğünü, bunun endişe verici olduğunu" ifade etti.
Konferansın dönem başkanlığını yürüten Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Rhein da aşırı solcu şiddet eylemleri ile ilgili olarak yeniden Federal Suç Dairesi (BKA) Koordinasyon Grubu'nun ilgileneceğini söyledi. Rhein, eyalet içişleri bakanlarının, polislere yönelik şiddet uygulayanlara daha fazla ceza verilmesini öngören kabine kararının Federal Meclis'te (Bundestag) bir an önce kabul edilmesini istediğini de kaydetti.
Alman kabinesi tarafından geçen yıl alınan kararda, polise karşı şiddet eyleminde bulunan kişilere verilen cezanın 2 yıldan 3 yıla çıkartılması öngörülmüştü. Almanya'da, özellikle başkent Berlin ile Hamburg kentinde aşırı solcuların şiddet eylemleri son dönemlerde büyük artış göstermiş, çok sayıda otomobil kundaklanmıştı.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...