26 yıldır Gaarden semtinde bulunan Kaiser Sokağı'nda oturan 7 kişilik Sinoplu Altındağ ailesinin oturduğu binada pazar günü yangın çıktı. Sabah saat 06.00 sıralarında 3. kattaki komşularının çığlığıyla uyandıklarını belirten 5 çocuk annesi Remziye Altındağ, "Komşularımız, 'Yanıyoruz, sakın kapıyı açmayın' diye bağırıyordu.
Uyandığımızda evin içinde dumandan göz gözü görmüyordu. Kısa sürede gelen itfaiye, önce alt katı tahliye etmiş, sonra da bizi kurtardılar" dedi. Altındağ, "Evimiz beton ve kapılar çelik olduğu için faciayı kıl payı atlattık. 5 çocuğumun ikisi özürlü. Ev ahşap olsaydı, biz de kurtulamazdık" diye konuştu.
KIL PAYI ATLATTILAR
Yangını Altındağ ailesine haber veren, 3. katta oturan Hans Jürgen Jamowski ise, faciayı ucuz atlattıklarını belirterek, "Giriş katta bulunan çocuk arabası ikinci katta bulunan Altındağ ailesinin kapısının önüne getirilip, orada kimliği henüz tespit edilemeyen şahıs ya da şahıslar tarafından gazetelerle tutuşturulmuş. Üst katı dumanlar sarınca uyandım ve hemen aileye haber verdim. Kapının önünü alevler sardığı için itfaiye gelinceye kadar kapıyı açmamalarını tavsiye ettim" dedi.
Binanın 3. katında oturan 4 kişilik Bolulu Gündoğdu ailesinin Ferdi Ramazan Gündoğdu ise, olayın kundaklama olduğu ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, "Bu bina daha önce de 3 kez kundaklandı. Binanın beton olması hepimizin şansıydı" diye konuştu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...