E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ali Koç: Utanıyorum 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Olağan Mali Genel Kurul'da kulüp üyelerine çok önemli açıklamalarda bulundu. Eleştirilere yanıt veren Ali Koç, siyasetin futbola müdahalesine ve üyelerin maddi konulardaki eleştirilerine sert tepki gösterdi.

4.06.2022 - 18:45
Ali Koç: Utanıyorum

Teknik Direktörlük koltuğuna Jorge Jesus’u getiren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Olağan Mali Genel Kurul’da camiaya seslendi. Saat 10.30’da başlayan kurulda, Koç ve yönetiminin geride kalan sezonki mali faaliyetleri oylamaya sunuldu. Ali Koç ve yönetimi, 2021 yılında yönetim kurulu faaliyeti ve denetim konusunda oy birliğiyle ibra edildi.

Sarı lacivertli kulübün mali durumuyla ilgili bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, Başkan Ali Koç’un açıklamalar yaptı. Üyelerin yaptığı eleştirilere yanıt vermek için kürsüye çıkan Ali Koç, Fenerbahçe Koleji ve kombinelere zam konusunda önemli ifadeler kullandı.

Kulübün kendisine 1 kuruş borcu olmadığını söyleyen Koç, “Benim 1 kuruş alacağım yoktur kulüpten. Bir gün çıkıp kulübün borcu var dersem beni ihraç edin” dedi. Fenerbahçe’nin siyasetin içine çekilmek istendiğini söyleyen Koç, “Ben deli miyim? Bu kadar büyük siyasi gücü karşıma almak için buraya çıkayım. Başarısızlığımızı örtbas etmek içinmiş. Çılgın olması lazım insanın” dedi.

Özellikle Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı seçimiyle ilgili olarak kritik açıklamalar yapacağını söyleyen Ali Koç’un sözleri haberimizde…

ALİ KOÇ’TAN AÇIKLAMALAR
“İçinde bulunduğumuz finansal şartları en şeffaf şekilde sizlere anlatmaya çalıştık. Konuşmaların içeriği yanlış, bilerek veya bilmeyerek bir şekilde uğraşmış kendine göre tez ortaya koymuş. Bana göre tez yanlış, iyi niyetli olduğunu düşünerek söylüyorum, bir tez ortaya koymuş. Her türlü başarısızlığımızı sorgulayın. Ama finansal konuda bizim iyi niyetimize laf ederseniz o zaman birbirimize ters düşeriz. Burada yapılanları hafife alıp, yok efendim biz geldiğimizde kulübün borçlarını karşılayacak denge içindeymiş. Hangi denge? Dünyanın neresinde 10 yıllık stat anlaşmasının 90 milyon eurosu 1 yılda harcanmış?”
Türk futbolunda FETÖ örgütünün unsurları devam etmektedir. Bir kişi adaydır. Sevdiğim, saydığım, dost bildiğim kişidir. İlerleyen günlerde ifade edeceğim. Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır. Hiçbir şüpheye, şaibeye mahal vermemek için.

TFF Başkanı olacak kişinin ailesinden hiçbirinin bu yapıyla ilişkisi olmamalı. Söz konusu adayla hiçbir sıkıntım yok, hatta dostumdur. Ama elimdeki bilgilere göre, yumuşak karın olabilecek durum mevcuttur.
“Fenerbahçe Koleji devredilemezmiş. Niye devredilemez kardeşim? Hangi kulüp eğitimde? Siz şartları biliyor musunuz da devredilemez diyorsunuz. Adamın biri pankart açıyor okulun önünde ‘Fenerbahçe Koleji devredilemez’. Adamın 45 milyar borcu var. O sezon okumaması, kaydının bile yapılmaması lazım. Okulun bize 15 milyon lira yükü olduğunu biliyor musunuz? Dünyanın neresinde bir kurum 15 sene kâr yapmadan ticari hayatına devam edebilir? Özelikle futbolda beklenen bu kulüp nasıl koleji devam ettirecek? Bizim yaptığımız iş birliği kolejin kalitesini artırmak. İsmi tartışabiliriz. Her sene 5 milyon lira zararımız var. Bu anlaşma olsaydı, bize 15 milyonluk etki yapacaktı. Orada o kadar çok haksız indirim verilmiş insan var ki. Yüzde 40’lara varan indirimler. Bir kişi liste fiyatından okumuyor biliyor musunuz? Müthiş bir okul olursunuz, sahiplerinizin maddi gücü olur. Türkiye’nin en iyi akademik okullarından biri olursunuz, o indirimlerin hiçbiri akademik değil.”

“AZİZ YILDIRIM’IN 1 KURUŞ YARDIM ETMEMESİ AYIP”
“Sayın Aziz Yıldırım’ın alacağı tazminatları Fenerbahçe eğitim kurumlarına devredeceği gün bu anlaşmayı yapmak manidarmış. Ne manidar biliyor musunuz? Sayın Aziz Yıldırım ve ekibinin üniversite kuracağım diye yola çıkıp, ’80 tane iş adamına mektup yazdım, yazıklar olsun bir kişi yardım etmedi. Biz kendimiz karşılayacağız’ diyip 1 kuruş yardım etmemesi. 1 kuruş! Hangisi daha manidar?”
“Birkaç üyemiz ‘Başkanın borcu, alacağı ne olacak’ diyor. Bu beni çok kırıyor, yoruyor. Dört senedir benim ağzımdan şöyle yaptık, böyle yaptık lafını duymadınız. Duymayacaksınız da. Tamam mı? Rica ediyorum bir kez daha bu konuyu gündeme getirmeyin. Benim 1 kuruş alacağım yoktur kulüpten. Bir gün çıkıp kulübün borcu var dersem beni ihraç edin. Orada pişkin pişkin gülüyor yanındaki arkadaş.”

“BU KONU BİR DAHA GÜNDEME GELMESİN”
“Vergi mevzuatı sebebiyle borçtan düşüyorum yüzde 5. Budur sebebi. Başka hiçbir sebebi yoktur. Yok efendim ben bu borcu tutuyormuşum da. Yazıklar olsun böyle düşünenlere. Bunu bilip de, bunu bana karşı kullananlara yazıklar olsun. Rica ediyorum bu konu bir daha gündeme gelmesin.”
“Fenerbahçe’yi siyasete karıştırmamak için azami gayret gösteriyoruz. Fenerbahçe siyaset üstüdür. Ama bizi zorla çekiyorsunuz. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi kullanılarak yapılıyor. Destek olun. Bir iki tweet atmak destek olmak değil. Bu camianın hakkını yemenin kolay olmadığını sizler gösterirsiniz. Yok başkan cesur konuştu. Konuştu da ne oldu? Geçmişte gösterebiliyorduk. Şimdi de göstermemiz lazım. Trabzon’da o paçavrayı astılar, derneklerimiz tek tek hareket etti. Münferit taraftarlarımız dava açtı. Bu salonda kaç kişi hukuk adına hareket etti? Ben deli miyim? Bu kadar büyük siyasi gücü karşıma almak için buraya çıkayım. Başarısızlığımızı örtbas etmek içinmiş. Çılgın olması lazım insanın. Hepinizin bu camiaya karşı sorumluluğu var.”

“KOMBİNELERE YÜZDE 100 ZAM”
“Ya biz nasıl ayakta kalmaya çalıştığımızı anlatıyoruz. Birazcık çaya zam gelince işitmediğimiz laf kalmıyor. Kombinelere zam gelecek arkadaşlar. Mecburuz buna. Ve bu zam yüzde 100’ün üzerinde olacak. Lütfen homurdanmayın. Fenerbahçe her şeyden önemli diyorsunuz. Hepimiz elimizi taşın altına koymak zorundayız. Biz Covid nedeniyle 1,5 senedir tribünden gelir sağlayamadık. O sizin anlattığınız gelirleri biz yaratmasaydık, bu gemi hiç yüzmeyecekti. Kaynakları daha iyi kullanabilirdik, ona katılıyorum.”

ETİKETLER:
Ali Koç
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Iga Swiatek Roland Garros’ta şampiyon oldu!
2020'nin şampiyonu Iga Swiatek, Roland Garros'ta 21 yaşında ikinci şampiyonluğuna ...
Milli takımın hazırlıkları tamam
A Milli Futbol Takımı bu akşam UEFA Uluslar C Ligi'nde oynayacağı Faroe ...
MKE Ankaragücü'nde transfer!
Spor Toto Süper Lig'e bu sezon yükselen MKE Ankaragücü, Oğuz Ceylan'ı kadrosuna kattı.
 
Fenerbahçe'nin toplam borcu dudak uçuklattı!
Fenerbahçe'de düzenlenen olağan mali genel kurulunda, kulübün toplam borcu ...
İsmail Kartal'a duygusal veda!
Fenerbahçe'de düzenlenen olağan mali kongrede kulüpteki sözleşmesi sona ...
Fenerbahçe'de mali kongre başladı
Fenerbahçe'de dün Jorge Jesus'un açıklanmasının ardından kulübün 2021 ...
 
Fenerbahçe'de forvete yıldız isim!
Teknik direktörlük görevine Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus'u getiren ...
Beşiktaş, hukuk mücadelesini kazandı!
Beşiktaş Kulübü'nün basketbolcuları Demir Doğan ve Samet Yiğitoğlu'nun ...
Spor basını bugün ne yazdı?
spor manşetleri, spor haberleri, sporun manşetleri
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
hamza hamzaoğlu
İstanbul Başakşehir
ygs 2015
burçin terzioğlu
film
kamalak
güneş tutulması
Monaco