Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Kafkasya’daki kriz ile ilgili olarak uluslararası bağımsız bir soruşturma açılması çağrısında bulundu.
AKPM genel kurulunun bugünkü oturumda Kafkasya’daki kriz tartışıldı. Tartışma sonrası kabul edilen kararda, "Gürcistan ve Rusya’nın, Avrupa Konseyi’nin üyeleri arasında, görüş ayrılıklarının barışçıl bir biçimde çözülmesini öngören ilkelerini ve değerlerini ihlal ettiği" bildirildi.
Kararda, insan hakları ihlalleri konusunda iki tarafından da sorumlu olduğu belirtildi.
Gerek Gürcistan, gerek bu ülkeye yanıt veren Rusya’nın ölçüsüz güç kullanmakla suçlandığı kararda, iki ülkenin de özellikle sivillerin bulunduğu bölgedeki güç kullanımının, "savaş suçu olarak" değerlendirilebileceği uyarısında bulunuldu.
Kararda Rusya’dan, Güney Osetya ve Abhazya’yı tanıma kararını geri çekmesi ve AB ile AGİT gözlemcilerini rahat çalışmasına izin vermesi istendi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...