Futbol seyir kültürünü değiştirmeyi hedeflediklerini açıklayan Kılıç, “Futbol, kadın-erkek arasına giren, ilişkileri soğutan sektör olmasın. İzlenecekse dizi de, maç da birlikte izlensin. Kadın ve çocuklar daha çok maçlara gitmeli.Haftasonu fanatik baba,maç yüzünden ailesinden kopmasın. Eşi,çocuğunu yanına alıp gitmeli.Özel Aile Trübünü başlangıçta denenebilir.Esas hedefimiz trübünlerin tamamına insanlar aileleriyle birlikte gidip,maç izlemeli”dedi. Bunu gerçekleştirebilmek için önümüzdeki günlerde adım atacaklarını açıklayan Kılıç, futbol klübü yöneticileri ve taraftar gruplarıyla bir araya geleceklerini kaydetti.
Suçludur da , suçsuzdur da denmemeli Futbolu sarsan “şike operasyonu”nu değerlendiren Bakan Suat Kılıç, tutuklanan klüp başkanlarına ‘suçlu’muamelesi yapılmamasını istedi. “Tutukluluk saygınlıktan bir şey götürmemeli. Kimse peşinen suçlu ve ya suçsuz ilan edilmesin” diyen Kılıç, bu kişilere ünlülerin yaptığı ziyaretin de normal karşılanması gerektiğini söyledi.Bakanlık olarak operasyon konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söyleyen Kılıç, “Çok net ifade edeyim.Şu anda fedarasyon yetkilileri bile şahsımdan daha çok bilgi sahibi. Bu konunun detayını bilmemizin de gereği yok. Yetkili olan Federasyondur”diye konuştu.
FB Düşmeyecek diye garanti veremem Futboldaki “şike operasyonu” ile Deniz Feneri davasındaki tutuklamaların hükümet ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu kaydeden Kılıç, “Bunlar ne birbiriyle, ne de hükümetle ilişkilendirilebilir. İkisi de yanlıştır” görüşünü savundu. Kılıç, cevabı en fazla merak edilen, “FB,BJK, TS küme düşecek mi?” sorusuna ise şu cevabı verdi:”Ne düşecekleri , ne düşmeyecekleri konusunda garanti vermem mümkün değil. Böyle bir yetkimiz de yok. Bununla ilgili kim ne söylerse söylesin haddini aşmış olur. Federasyonu rahat bırakıp, sağlıklı karar almalalarını sağlamak lazım.Herkesin yargıya güvenmeyi öğrenmesi gerekiyor. Hiçbir siyasetçinin, gazetecinin bildiği istanbul savcılarının bildiğinin yüzde 10 u kadar bile değildir. Taraftarların incitilmemesi gerekir”
Süper Lig’in başlama tarihinin bir ay ileriye atılabileceğini söyleyen Bakan Kılıç, bu konuda federasyona bir telkinde bulunmadıklarını da ekledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Futbolda şike operasyonu ile “Ergenekon Davası” arasında ilişki olup olmadığı sorusuna ise, “ Benim elimde öyle bir delil yok. Savcı da var mı o yönde bir duyumum da yok.Savcının iradesi dışında bu tarz yorumlar yapmayı doğru, sıhhatli bulmam. Yargı, hukuk sistemi artık her türlü iddianın üzerine gidebiliyor” ifadelerini kullandı.
Yaşanan gelişmeleri “Fenerbahçe Operasyonu” gibi görmenin yanlış olacağına da işaret eden Kılıç, “Gönlümden geçen savcılık makamının iddianameyi aceleye getirmeden, ağırdan da almaksızın hızla delilleri tamamlayarak mahkemeye intikal ettirmesidir” dedi
Artık Milli Takım’ı tutuyorum İzleyicilerin “Twitter” üzerinden gönderdiği soruları da cevaplandıran Suat Kılıç, “hangi takımı tuttuğu” sorusuna, “Bakan olana kadar açıklıkla cevap verirdim ama şimdi illa açıkamak gerekirse milli takım tuttuğum takım olacaktır. Hep açık sözlü oldum. Özellikle bugünkü elektrikli atmosferde takım ismi telaffuz etmek etiketlemeyi beraberinde getirir. O yüzden tuttuğum takım milli takımdır. Klüp taraftarlığını askıya almak durumundayız. Aksi halde bir yerlere mal edilebilir” karşılığını verdi.
Bakan değil “Suat Abi” olacağım
Suat Kılıç, “teenage” olarak adlandırılan genç kuşak için düşündüğü projeleri de anlattı. Türkiye’yi gençlikle birlikte yönetmek istediklerini söyleyen Kılıç, “Gençliğin bakanı değil, Suat Abi’si olacağım” dedi. Kılıç, kendisine bağlı olan Kredi Yurtlar Kurumlarında web cam üzerinden öğrencilerle sohbet edeceğini, onların sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya çalışacağını anlattı.
Yüzme Havuzu olmayan İl Kalmayacak
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Görüş Farkı’na açıkladığı diğer projeler şöyle: Türkiye’nin 81 ilinde yüzme havuzları olacak.4 yıl içinde yüzme havuzu olmayan il kalmayacak. İlçeleri de kapsayacak şekilde sentetik yüzeyli çim futbol sahaları yapılacak. Yanlarında da sosyal donatıları olacak. Masa tenisi, badminton gibi spor dalları yaygınlaştırılacak.Kadın-erkek ve yaşı ne olursa olsun bütün insanlar en azından bir spor dalıyla ilişkili hale getirilecek.(
KANAL A
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...