ABD Başkanı Barack Obama, Libya'ya yönelik operasyonda öncü askeri rolü birkaç gün içinde müttefik ülkelere devredeceklerini söyledi. Şili'de bulunan Obama, Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera ile düzenlediği ortak basın toplantısında, operasyonun devri ile ilgili olarak, "Bu transferin haftalar içinde değil birkaç gün içinde olmasını bekliyoruz'' dedi. Obama, Libya'daki yeni askeri aşamada NATO'nun rol oynayacağını söyledi. Operasyonun amacının, sivilleri Libya lideri Muammer Kaddafi'nin saldırılarından korunması olduğunu ifade eden Obama, buna karşın ABD politikasının, "Kaddafi'nin yönetimden ayrılmasını amaçladığını'' kaydetti.
BM LİBYA İÇİN TOPLANDI
BM Güvenlik Konseyi, Libya Dışişleri Bakanı Musa Kusa'nın acil toplantı talebini görüşmek üzere toplandı. Konsey'in basına kapalı danışma toplantısında, Kusa'nın hafta sonunda Konsey'e yazdığı mektup ele alınıyor. Libya Dışişleri Bakanı Kusa'nın mektubunda, "Libya'ya karşı düzenlenen askeri saldırı karşısında'' Konsey'in acil toplanmasını ve bu saldırının durmasını talep ettiği öğrenildi. Çeşitli ülkelerin diplomatları toplantıda Libya'ya verilecek yanıtın görüşüleceğini belirtti. Toplantıyı Rusya'nın girişimiyle düzenleyen Konsey'in dönem başkanı Çin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Wang Min de gazetecilere yaptığı açıklamada, "bugünkü toplantıda Libya'nın talebine nasıl yanıt vereceğimizi değerlendireceğiz'' dedi. (sabah)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...