E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD'den Rusya'ya sert tepki! 

Rusya BMGK'ya yeni bir karar tasarısı sundu. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Power, bu konuyla alakalı Rusya'nın, mevcut kararları uygulamayıp "dikkat dağıtmaya çalıştığını" söyledi.

20.02.2016 - 12:46
ABD den Rusya ya sert tepki!

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın talebi üzerine gerçekleştirilen kapalı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Konsey'e yeni bir tasarı getirdiğini söyledi.  

Rusya'nın yeni karar tasarısıyla tüm dünyanın dikkatini başka yöne çekmeye çalıştığını dile getiren Power, "Rusya, üzerinde hepimizin uzlaşmaya vardığı 2254 sayılı karar tasarısını uygularsa bu çok daha iyi olur" dedi. 

Geçen yıl sonunda tüm konsey üyelerinin bir araya gelerek önemli bir karara vardığını hatırlatan Power, bu kararın maddelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Biz şu anda Suriye'nin kuzeyinde hastanelerin bombalandığını görüyoruz. 70 bin kişi bu bombalamalar nedeniyle yerlerinden oldu ve sınıra hareket etti. Büyük acılar çekiliyor. 2254 sayılı kararın uygulanmasına odaklanmalıyız" diye konuştu. 

Tüm tarafların gerginliği azaltmasına çalışmasının ve itidalli davranmasının önemine işaret eden Power, ama bunun, dünyanın dikkatini BMGK kararlarının uygulamasından başka yöne çevirmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. 

BMGK'da 18 Aralık'ta kabul edilen 2254 sayılı kararda, Suriye'de siyasi geçiş süreci için ocak ayı ortasına kadar ateşkesin sağlanması, yeni Anayasa ve seçimler için çalışmalara başlanması ve insani yardımların tüm bölgelere ulaşmasının sağlanması kabul edilmişti. 

Esed rejimi ve Rusya, bu kararın ardından Suriye'nin kuzeyinde muhaliflere ve yerleşim birimlerine yönelik hava saldırılarını daha da artırmış, Halep ve İdlib'te okul ve hastaneler vurulmuş binlerce kişi yerlerinden edilmişti. 
milliyet

ETİKETLER:
ABD , BMGK , Rusya , Halep , Suriye , Anayasa ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İran'dan net mesaj:
İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, ...
İtalyan yazar Umberto Eco yaşamını yitirdi!
İtalyanların dünyaca ünlü yazarı, bilim adamı, göstergebilim uzmanı, eleştirmen ...
Trump çark etti!
ABD’de yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi partinin adayı olmak ...
 
ABD: YPG'ye silah temin etmiyoruz!
ABD, YPG'ye silah temin etmediğini bildirdi.
Umberto Eco Hayata Veda Etti!
Gülün Adı" ve "Foucault Sarkacıö adlı romanlarıyla dünya çapında ün kazanan ...
AB İngiltere'ye diz çöktü!
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin AB'de kalmak için istediği ...
 
AB'de kritik gelişme
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ...
Günün tartışması:
200 küsur yıllık bir ABD yasası, cebinizdeki akıllı telefonunun kilidini kırabilir. Neden mi?
Fransa:
Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Türkiye ve Rusya arasında savaş ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
galatasaray
ölüm haberi
ütopya
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Barack Obama
harç
deprem
YÖK