E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD'de Sert Polemik! Eski Savunma Bakanı Robert Gates Obama'yı Topa Tuttu, Beyaz Saray Yanıtladı!

ABD'nin eski Savunma Bakanı Robert Gates, gelecek hafta piyasaya çıkacak kitabında ABD Başkanı Barack Obama'nın özellikle Afganistan savaşı konusundaki liderliği ve stratejisine sert eleştiriler yöneltiyor.

8.01.2014 - 08:43
ABD de Sert Polemik!

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, hem Obama döneminde hem de bir önceki Başkan George W. Bush döneminde Savunma Bakanlığı yapan Gates, 14 Ocak'ta piyasaya çıkacak "Duty: Memoirs of a Secretary at War" (Görev: Savaştaki Bir Bakanın Anıları) adlı kitabında, 2010 yılı başlarında, Başkan'ın, "kendi stratejisine inanmadığını, bu savaşı kendi savaşı olarak görmediğini, onun için tek önemli şeyin, oradan çıkmak olduğu" yönünde kanaate vardığını belirtiyor.

Eski bir savunma bakanının, dışarıya asker göndermiş, aynı zamanda başkomutan olan bir ABD başkanına yöneltebileceği en sert eleştirileri içeren kitabında Gates, Obama'nın kendi yönetiminin Afganistan'daki savaşa yönelik politikasına pek inanç beslemediğini ve bu politikanın başarılı olabileceğinden bile şüphe duyduğunu kaydediyor.

Gates, "Obama'nın askerlere desteğinden hiçbir zaman şüphe duymadım, sadece onların misyonuna olan desteğinden şüphe duydum" ifadesini kullanıyor.

Eski savunma bakanın eleştirilerinden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Obama'nın ekibinden bazı üst düzey isimler de nasibini alıyor. Hatta bu isimlere karşı, eleştiriden öte direkt suçlayıcı bir yaklaşım sergileyen Gates, kitabında Biden'ı, ordu yönetimini itibardan düşürmekle suçlarken, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon ve o dönem Beyaz Saray'da savaşlardan sorumlu koordinatör Douglas Lute'u da "askeri liderlere karşı agresif, şüpheci ve bazen onları küçümser ve hakaret eder tarzda sorgulama" gibi davranışları sergilemekle eleştiriyor.

Gates, ABD Kongresi ve kültürünü de "gerçekten çirkin" diye niteliyor.

Beyaz Saray’dan cevap

Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, Gates’in kitabındaki iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, Başkan Obama’nın Gates’in fikirlerine katılmadığını kaydetti.

Obama’nın, hem savunma bakanı olarak hem de ülkesine hayat boyu sunduğu hizmetlerden dolayı Gates’e minnettarlık duyduğunu belirten Hayden, Obama’nın ulusal güvenlik ekibindeki görüş farklılıklarını memnuniyetle karşıladığını ve bunların onun seçeneklerini genişletip politikalarını zenginleştirdiğini vurguladı.

Obama’nın, Gates’in değerlendirmelerine katılmadığını ifade eden Hayden, Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da önde gelen devlet adamlarından biri olduğunu ve ABD’nin dünyadaki liderliğinin ilerletilmesine katkı sağladığını bildirdi.

aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karadavi'den referandumu boykot çağrısı!
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi, darbe yönetimine meşruiyet ...
Suriye'de Kimyasal Mesai Süerüyor!
Suriye'deki kimyasal stoklarının ilk bölümü Lazkiye Limanı'ndan ticari ...
Mursi hakim karşısına çıkıyor!
Mısır'da askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi ve ...
 
'Cihad Jane'in hükmü verildi!
İsveçli Lars Vilks'i çizdiği Hz. Muhammed karikatürü nedeniyle öldürmeye ...
IŞİD'e ağır darbe...
Irak Şam İslam Devleti adlı örgütün komutanlarından Haci Bekir'in çatışmada ...
FED'de Tarihi Atama...
ABD Senatosu, Janet Yellen'ın Fed başkanlığını onayladı. Yellen böylelikle ...
 
İngiliz şef Jamie Olive ‘İnsan etinden yemek yapmamı istediler’
Dünyaca ünlü İngiliz şef Jamie Oliver (38), kendisine insan eti pişirmesinin ...
ABD Irak'a Yığınağı Sürüyor!
Beyaz Saray, ABD'nin Irak'a El Kaide unsurlarıyla mücadelesinde yardımcı ...
Filistin Devlet Başkanı Abbas:
Filistin Devlet Başkanı Abbas, "İsrail ile anlaşmaya varılması için elimizden ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
Güney Kore
Ak Parti
Acun Ilıcalı
Murat Yıldırım
TV8
survivor all star
PSG
Faruk Bal